ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας ομιλία
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Δένδιας: Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σήμερα σε επίσημη δήλωση σχετικά με την Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη. Να γίνει δεκτή απο τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αναμένεται αύριο 9 Μαΐου 2022, στην Αθήνα η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Raychelle Awour Omamo.

«Η Ελλάδα, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά με τις θυσίες και τον ηρωικό αγώνα της στη Νίκη των Συμμάχων στην Ευρώπη, ήταν και παραμένει στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, υπέρμαχος πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στην Ευρώπη.

Επίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, 9 Μαΐου 2022, την Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κένυας, Raychelle Awour Omamo, όπως ανακοίνωσε επισήμως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Κατόπιν οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν «Μνημόνιο κατανόησης των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Κένυας για συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης».

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όχι μόνον ελληνικού αλλά και γενικότερα ευρωπαϊκού, δηλαδή στις σχέσεις ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή, καθώς και στις διεθνείς εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η Κένυα είναι μη Μόνιμο Μέλλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2021-22.

Η πρόσκληση αυτή του Έλληνα Υπουργού εξωτερικών προς την Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών της Ελλάδας με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2021, στη Ρώμη, στο περιθώριο της Υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Με τη Συμφωνία ΑΟΖ με Αίγυπτο διασφαλίσαμε το εθνικό συμφέρον

Έξι χρόνια μετά τη Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία διασφαλίστηκε το εθνικό συμφέρον, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα - Καζακστάν αναζητούν ασπίδα για τα ελληνικά τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

Συνομιλίες Ελλάδας - Καζακστάν για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Μαύρη Θάλασσα. Πλήγματα εναντίον δεξαμενόπλοιων ελλήνων εφοπλιστών (Αλαφούζος, Προκοπίου) και η αυξανόμενη ενόχληση της Αθήνας για το Κίεβο.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο Σίδνεϊ: Συζήτηση για ασφάλεια και προστασία θαλάσσιων οδών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Αυστραλό υφυπουργό Εξωτερικών στο Σίδνεϊ, όπου συζήτησαν διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας και τη σημασία προστασίας των θαλάσσιων οδών υπό το πλαίσιο της UNCLOS.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας συναντά τον Ελβετό ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρο την Παρασκευή

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντήσει τον Ελβετό αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ignazio Cassis αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Cassis στην Αθήνα.