ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 241.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:15:36
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Θ. Πλεύρης: Παραμένουν μέχρι 16 Ιανουαρίου οι περιορισμοί στα γήπεδα

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα υπάρξει σχεδιασμός με το υφυπουργείο Αθλητισμού για να υπάρξει ένα πλαίσιο ώστε να ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια Υγεία.

Στη δέσμευσή να επανεξετάσει την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων μετά τις 16 Ιανουαρίου εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στα μέτρα μέχρι τότε.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους της Super League, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «η υγειονομική κατάσταση της χώρας μας, μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα, για τα οποία καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ειδικά στη λειτουργία του ποδοσφαίρου, που είναι πιο μαζικά τα κοινά. Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία».

Τόνισε πως «θα εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για το πρώτο 15νθημερο, διότι παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική  κατάσταση της χώρας», προσθέτοντας ότι «επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Super League για τον  τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου, που θα τηρούνται τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει και όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύθηκα ότι αυτές τις προτάσεις θα τις πάρουμε το επόμενο διάστημα, προκειμένου να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και, αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η βούληση μας είναι να ανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται και η Δημόσια Υγεία».

Απευθυνόμενος προς τους φιλάθλους, ο κ. Πλεύρης τους κάλεσε να κάνουν υπομονή καθώς «είναι πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας σε επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Super League, για να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο με εμβολιασμένους και τήρηση των μέτρων», ενώ δήλωσε πως περιμένει τις προτάσεις από τους εκπροσώπους των ομάδων.

Υπενθυμίζουμε πως η επιτροπή των ειδικών ζητά από την κυβέρνηση ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η πρόσβαση ανεμβολίαστων και σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που έχει ήδη ζητηθεί, όπως είπε από τους ειδικούς.

Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας που υπάρχει ως προς τους εμβολιασμούς, καθώς επίσης και ο χρόνος που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων θα επανεκτιμηθούν και ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει ισχύ 7 μήνες για όλους, χωρίς την τρίτη δόση. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα, αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια», είπε ο υπουργός.

Σχετικά με την παραλλαγή «Όμικρον» ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η μεταδοτικότητά της είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες», τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της «Όμικρον», σημειώνοντας ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο, πρόσθεσε «το ζήτημα είναι κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες».

Ο υπουργός αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν ισχύ από σήμερα είπε ότι δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα και σημείωσε πως αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση, καθώς ο κύκλος της «Όμικρον» πιθανόν θα είναι σύντομος. Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο ποδόσφαιρο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρονάλντο παντρεύτηκε την αγαπημένη του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ παντρεύτηκαν σε πολιτική τελετή στο Κασκάις, παρουσία των παιδιών τους. Επιβεβαίωσαν το γεγονός με ρομαντική ανάρτηση στο Instagram, που απέσπασε εκατομμύρια likes.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο: Νεκρός και ζημιές σε ασθενοφόρο

Ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο σκότωσε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που κατήγγειλε στοχοποίηση διασωστών από τον ισραηλινό στρατό, ενώ δύο τραυματίες είχαν αναφερθεί νωρίτερα.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Ζητάμε αμοιβή για τους γιατρούς στις Επιτροπές Ελέγχου Περιφέρειας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά με επιστολή την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας για την άλυτη έλλειψη στελέχωσης στις Επιτροπές Ελέγχου και επισημαίνει ότι απαιτείται αμοιβή για τους γιατρούς που καλούνται να συμμετάσχουν.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: 88 νέες θέσεις επικουρικού στο ΓΝΘ «Παπανικολάου»

Το ΓΝΘ «Παπανικολάου» ενισχύεται με 88 επικουρικούς, εκ των οποίων 53 για τη νέα πτέρυγα Αιματολογικής Κλινικής. Εξελίσσεται και η διαδικασία για μόνιμο γιατρό ΕΣΥ και προσλαμβάνονται επιπλέον επικουρικοί γιατροί.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αξονικό τομογράφο το ΠΓΝ Αττικόν, ερώτηση στη Βουλή από Δούρου

Με ερώτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις για τη συνεχή αδυναμία των δύο αξονικών τομογράφων του «Αττικόν», προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών και απαιτώντας άμεσα μέτρα και ενημέρωση για τις βλάβες.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νέο νοσοκομείο Ρόδου σε 1,5 χρόνο και προσλήψεις υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε από τη Ρόδο άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρόδου και αντιμετώπιση ελλείψεων προσωπικού, με εργασίες αναβάθμισης οκτώ κλινικών και υποδομών μέσω Ταμείου Ανάκαμψης.