ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτό: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης. ΑΠΕ

Α. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η μόνη αύξηση που έχει γίνει αφορά μόνο την ενέργεια και η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι για την ανακούφιση των πολιτών, αλλά και για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η μόνη αύξηση που έχει γίνει αφορά μόνο την ενέργεια και η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

«Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή», δήλωσε.

Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει

Ως προς το μέτωπο του κορονοϊού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η πανδημία δεν συγκρίνεται με πέρυσι, καθώς φέτος έχουμε τα εμβόλια.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί αναλαμβάνει το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί. Βάλαμε υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών. Όταν λέμε από τους 700 διασωληνωμένους, ο οποίος είναι φοβερός αριθμός, οι 600 είναι ανεμβολίαστοι, κάποια στιγμή να έχουμε κάποια λογική. Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει. Αποκλείεται».

Όπως τόνισε και ίδιος, το καλάθι των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση λειτουργεί και χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό, δραματικό, ότι πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι την ημέρα. Είναι φοβερό! Εγώ κλαίω πραγματικά, είναι φοβερό».

Με αφορμή το γεγονός ότι υπάρχει μία μερίδα του πληθυσμού που αρνείται να εμβολιαστεί, ο υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των «Θεματοφύλακων του Συντάγματος». Μετά την απαγωγή του Γυμνασιάρχη στην Πιερία, 11 «Θεματοφύλακες» βρίσκονται υπό κράτηση και κατηγορούνται για κακούργημα.

«Διάβασα την υπερασπιστική γραμμή των 11 και έμεινα έκπληκτος από τον συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά. Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120. Το άρθρο 120 επικαλούνται οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα επί μνημονίων, ο Καμμένος, ο Τσίπρας και λοιποί. Η Ελλάδα είναι αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί. Εάν ο νόμος της κυβέρνησης είναι συνταγματικός ή όχι, δεν κρίνεται στο Facebook, αλλά στα δικαστήρια», δήλωσε.

Σχετικά με το τι ισχύει με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά την τρίτη δόση, εικάζει πως θα λήγει στους εννέα μήνες, ωστόσο δεν θέλει να προτρέξει, καθώς είναι θέμα των γιατρών αυτό.

Ως προς τις προσλήψεις των 4.000 ιερέων δήλωσε τα εξής:

«Οι προσλήψεις είναι γνωστές, ανακοινώνονται στο υπουργικό συμβούλιο δημοσίως. Οι ιερείς είναι γύρω στους 200 κάτι. Το 4.000 ως αριθμός έχει προκύψει από μία συγκλονιστική παρεξήγηση. Πόσους ιερείς μισθοδοτεί το ελληνικό δημόσιο εδώ και χρόνια; 10.000. Οι 6.000 είναι μόνιμοι στο δημόσιο και οι 4.000 με συμβάσεις που ανανεώνονται. Πως το ξέρουμε αυτό; Το μάθαμε στην κοινή γνώμη έντονα κάποια στιγμή; Το είχε ανακοινώσει ο κ. Τζανακόπουλος επί εποχής πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμφωνία με τον Μακαριότατο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Θα πει η κυβέρνηση αλήθεια για την διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ο Κώστας Τσουκαλάς ζητά από την κυβέρνηση αναλυτικές εξηγήσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, σχολιάζοντας αντιφατικές κυβερνητικές δηλώσεις και υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για ΕΕ και γεωπολιτική σταθερότητα.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ινδία διαπραγματεύονται για αγορά βενεζουελάνικου πετρελαίου

Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με την Ινδία για να αγοράσει αργό από τη Βενεζουέλα, καθώς η Ινδία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με τον Αμερικανό απεσταλμένο Σέρχιο Γκορ.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Χ. Θεοχάρη στη συμφωνία Ελλάδας-Ουκρανίας στο Κίεβο

Υπεγράφη στο Κίεβο Εκτελεστικό Έγγραφο Εμπιστευτικότητας μεταξύ ΤΕΡΝΑ και UKRHYDROENERGO, με διαδικτυακή παρέμβαση του Χάρη Θεοχάρη, ενισχύοντας τη συνεργασία για κρίσιμα ενεργειακά έργα εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων με ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-2027 έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Λάρισας και του Κέντρου Νεότητας Άνω Λιοσίων, συνολικού κόστους 3,43 εκατ. ευρώ, με παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση.