ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων

Να μην ταξιδεύουν σε Ιρλανδία, Ιράν, Καζακστάν, Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και άλλους προορισμούς μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτές τις χώρες, προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), προκαλώντας ακόμα ένα πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι.

Μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στο εξής στο ίδιο «Επίπεδο 4: Αποφύγετε το ταξίδι» των CDC και εντάσσονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου είναι επίσης η Λιβύη, η Ανδόρα, ο Άγιος Βαρθολομαίος, το Λεσότο, η Μαρτινίκα, η Μάλτα, το Νησί Μαν και το Κουρασάο όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα.

Για να ταξιδέψουν στους προορισμούς που βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι συγκεκριμένοι προορισμοί. Η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» που έχει φέρει ένα νέο κύμα αύξησης κρουσμάτων παγκοσμίως οδήγησε τις ΗΠΑ να προσθέσει περισσότερες από 100 χώρες στην συγκεκριμένη κατηγορία από τον Απρίλιο όπου εκεί βρίσκονταν μόλις 34 χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντονες αντιδράσεις για τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ στην Αλβανία

Περίπου 40 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την ακύρωση του σχεδίου του Τζάρεντ Κούσνερ για πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στο ακατοίκητο νησί Σάσων της Αλβανίας, επικαλούμενες σοβαρές απειλές για τα τοπικά οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.
Δασική πυρκαγιά Λος Άντζελες
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά μαίνεται επί έναν μήνα σε μεγάλο μέρος του Γκραντ Κάνιον στις ΗΠΑ

Στο Γκραντ Κάνιον, από τα γνωστότερα στον κόσμο φυσικά πάρκα της αμερικανικής Δύσης, μαίνεται επί έναν μήνα ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που έχει ρημάξει σχεδόν 500.000 στρέμματα με βλάστηση κι ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το πολύ τουριστικό βόρειο τμήμα του.