ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
Ο Τζοπκε Χούκστρα κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκής συνεδρίασης για το Κλίμα.

Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Κλίματος και Καθαρής Ανάπτυξης

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα, Βόπκε Χούκστρα, επισκέπτεται επίσημα την Αθήνα από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2026, όπου θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς για θέματα καθαρής ανάπτυξης και ενέργειας.

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα, το Μηδενικό Ισοζύγιο Εκπομπών και την Καθαρή Ανάπτυξη, Βόπκε Χούκστρα, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2026, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την τρίτη επίσημη παρουσία του επιτρόπου στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στην 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2024, καθώς και η διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβερνητικούς αξιωματούχους τον Μάιο του 2025.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο επίτροπος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, εκπροσώπους θεσμικών και οικονομικών φορέων, αλλά και σημαντικούς παράγοντες στους τομείς των καθαρών τεχνολογιών, της κλιματικής πολιτικής και της ενέργειας.

Στις 5 Νοεμβρίου, ο Βόπκε Χούκστρα θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου. Οι δύο αξιωματούχοι θα επισκεφθούν από κοινού τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «ROUTE 2025». Στη συνέχεια, ο επίτροπος θα συναντήσει επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Καινοτομίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, ενώ αργότερα θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση.

Στις 6 Νοεμβρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία στο 22ο Athens Tax Forum, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν προτείνει νέο σχέδιο για ρεύμα και εμπορία εκπομπών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε νέο Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση με στόχο τον διπλασιασμό της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2040, μειώνοντας τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και ενισχύοντας τη βιομηχανία προς κλιματική ουδετερότητα.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Στήριξη της Ελλάδας στο OceanEye για τη θαλάσσια προστασία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στο OceanEye, το νέο Ευρωπαϊκό Θαλάσσιο Παρατηρητήριο που στοχεύει στην προστασία και αξιοποίηση των θαλάσσιων δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: «Ιστορικό λάθος» η άρση απαγόρευσης νέων οχημάτων στην ΕΕ

«Ιστορικό λάθος» χαρακτήρισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ την απόφαση της ΕΕ να επανεξετάσει την απαγόρευση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035, έπειτα από πιέσεις της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.