ΓΔ: 2558.73 1.12% Τζίρος: 133.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:41
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο

Αλ. Σδούκου: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο για όλους

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 πως η αρχή ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου πρέπει να εμπεδωθεί, με ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ώστε η παρανομία και η διαφθορά να τιμωρούνται για όλους ανεξαιρέτως.

Την ανάγκη να εμπεδωθεί στην κοινωνία η αρχή ότι κανένας δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου, ανεξαρτήτως οικονομικής ή κοινωνικής ισχύος, υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στο ACTION 24. Αναφερόμενη στις υποθέσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της παρανομίας και της διαφθοράς απαιτεί ισχυρούς θεσμούς, αποτελεσματικές ελεγκτικές αρχές και ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η κ. Σδούκου επεσήμανε πως η αντίληψη ότι ο νόμος εφαρμόζεται με αυστηρότητα μόνο στους αδύναμους και με ελαστικότητα στους ισχυρούς είναι βαθιά ριζωμένη, κάτι που οδηγεί σε κρίση εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Όπως ανέφερε, αυτό το φαινόμενο πρέπει να αλλάξει, διότι δημιουργεί κλίμα ατιμωρησίας και ενισχύει την παραβατικότητα στη χώρα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, υπάρχει πολιτική βούληση και θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, με στόχο να αναδεικνύονται όχι μόνο οι μικρές αλλά και οι μεγάλες υποθέσεις παρανομίας. Παράλληλα, τόνισε ότι η αλλαγή κουλτούρας απαιτεί χρόνο, καθώς η ανοχή στην παρανομία είναι διαχρονικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενη στην υπόθεση της Pizza Fan και ειδικά στους εργαζόμενους, η κ. Σδούκου σημείωσε πως το Υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί στενά την υπόθεση και εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση για την προστασία των εργαζομένων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι αξιώνουν και δικαιούνται τους μισθούς και την εργασιακή τους ασφάλεια, ενώ το Υπουργείο έχει τη διάθεση να διασφαλίσει τα δικαιώματά τους.

Σχολιάζοντας το σκάνδαλο στον χώρο του μπάσκετ, η κ. Σδούκου ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν επιτρέπει τη δημιουργία λαϊκών δικαστηρίων μέσω συκοφαντιών και ότι οι θεσμοί λειτουργούν πλέον με ανεξαρτησία. Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία φέρνει στην επιφάνεια τις υποθέσεις και δεν αποφεύγει τη διαλεύκανσή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει η κυβέρνηση ότι η δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θεωρεί ακόμη περιττή την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δικαστική διερεύνηση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με αφορμή την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος Τολέδο ζητά χάρη για την υγεία του

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλεχάντρο Τολέδο, καταδικασμένος για διαφθορά, ζητά χάρη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, τονίζοντας πως κινδυνεύει να υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό σύμφωνα με τους γιατρούς.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ECONOMIST IMPACT: Η διαφθορά υπονομεύει δημοκρατία και πολιτική

Στη θεματική ενότητα του 30ου Government Roundtable, ειδικοί τόνισαν πως η διαφθορά απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, προκαλώντας έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς και αποχή των πολιτών από το πολιτικό σύστημα.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία, θα σας οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην πόλη για να συμπαρασταθεί στους τραυματίες.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας αλλάζει πρόσωπα, αλλά η συνταγή παραμένει ίδια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της το 2027, ενώ σχολίασε ότι τα ποσοστά Τσίπρα είναι συγκυριακά και οι πολίτες αξιολογούν πολιτικές, όχι πρόσωπα. Τόνισε ότι δεν επηρεάζονται από δημοσκοπήσεις.