ΓΔ: 2573.48 -1.16% Τζίρος: 61.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:38
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο

Μπακογιάννης: «Στην Πλατεία Θεάτρου, λόγια για πράσινο, πράξη άσφαλτος»

Ο Κώστας Μπακογιάννης κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ασφαλτόστρωση της πλατείας Θεάτρου αντί για πράσινη ανάπλαση που είχε σχεδιαστεί. Ζητά δημοσιοποίηση της νέας μελέτης και των εγκρίσεων, τονίζοντας την ανάγκη διαφάνειας.

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης βρίσκεται η πλατεία Θεάτρου, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και ανακοίνωση της παράταξής του «Αθήνα Ψηλά», αναφέρεται στο πάγωμα του έργου ανάπλασης και πρασίνου που είχε σχεδιαστεί το 2021. Ο ίδιος τονίζει πως αντί για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, η πλατεία ασφαλτοστρώθηκε, δημοσιεύοντας σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα και σημειώνοντας ότι πρόκειται για «πράσινα λόγια, μαύρη άσφαλτος». Παράλληλα, ζητά την άμεση δημοσιοποίηση της μελέτης που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίων και των σχετικών εγκρίσεων αλλαγών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «σε μια εποχή που η πόλη διψά για περισσότερο πράσινο, σκιά και χώρους ανάσας, η δημοτική αρχή ασφαλτοστρώνει την πλατεία Θεάτρου». Υπογραμμίζεται ότι, ενώ είχε σχεδιαστεί μια όαση πρασίνου με φυτεύσεις, νερό και φυσικά υλικά, πλέον κυριαρχεί η άσφαλτος.

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» υπενθυμίζει ότι η ανάπλαση που δρομολογήθηκε το 2021 προέβλεπε τη δημιουργία ενός «κρυμμένου κήπου» στην καρδιά της Αθήνας. Όπως αναφέρεται, μετά την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων, έγιναν προσαρμογές στη μελέτη με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου Πολιτισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρούσα δημοτική αρχή πάγωσε τις διαδικασίες επί τρία χρόνια, παραδίδοντας στους πολίτες ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ως «έκτρωμα».

Ζητείται από τη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα τη μελέτη που εφαρμόζεται, τις εγκρίσεις των αλλαγών και τα στοιχεία για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι παρεμβάσεις είναι σύμφωνες με τη σύμβαση και τους όρους χρηματοδότησης.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τι μελετήθηκε, τι εγκρίθηκε, τι πληρώνουν και τι παραλαμβάνουν», ενώ τίθενται ερωτήματα για την κατεύθυνση που δίνεται στην αναβάθμιση ιστορικών πλατειών της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Μόνο η εικόνα ή και η λύση των προβλημάτων μετράει;»

Ο Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook καλεί τον δήμαρχο Χάρη Δούκα να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα της Γκράβας, της Κυψέλης, του ΟΠΑΝΔΑ και της Ακαδημίας Πλάτωνος, πιέζοντας για ουσιαστικές αλλαγές στην Αθήνα.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: Λείπει η ατζέντα της Αθήνας από το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως τα προβλήματα και οι ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας δεν πρέπει να αγνοούνται από το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας ουσιαστικές συζητήσεις και προτεραιότητα στην παιδική προστασία.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Πόσες φωτιές χρειάζονται για να αναλάβει κανείς ευθύνη;»

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», προκαλώντας αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ζήτησε πλήρη ενημέρωση και διερωτήθηκε δημόσια ποιος θα αναλάβει ευθύνη μετά και το δεύτερο περιστατικό.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Καταγγέλλει το κλείσιμο ξενώνα για άστεγους χρήστες

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για το κλείσιμο του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην κοινωνική προστασία.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταξη Μπακογιάννη: Η πρόεδρος του ΔΣ δεν στάθηκε στο ύψος του ρόλου της

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει ξανά τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας πως δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα καθήκοντα του θεσμικού της ρόλου.
Αθηναϊκή πολυκατοικία πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ελευθέριος Σκιαδάς νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων

Ο Ελευθέριος Σκιαδάς εξελέγη νέος αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, μετά την παραίτηση Τεντόμα. Νέα σύμβουλος η 'Αννα Φιλίνη. Το κλειστό στου Στρέφη προτείνεται να ονομαστεί «Ανδρέας Μαζαράκης».