ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυριάκος Μητσοτάκης χειραψία

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ισχυρός εταίρος

Σε συνάντηση με τον Μάρκο Ρούμπιο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και γέφυρα μεταξύ Δύσης και Μέσης Ανατολής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το επίκεντρο να στρέφεται στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ και τη γεωστρατηγική σταθερότητα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «οι σχέσεις μας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών». Τόνισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ταραγμένη περιοχή και γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Δύσης, ΗΠΑ, Μέσης Ανατολής και αραβικού κόσμου».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ενέργεια και τη συνδεσιμότητα ως βασικούς τομείς των διμερών σχέσεων. Επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει ώστε να αποτελέσει σημείο εισόδου αμερικανικού LNG στην Ευρώπη, ενώ ανέδειξε και τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στη μεταφορά εμπορευμάτων.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την Ελλάδα «ισχυρό εταίρο» και σημείωσε πως η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύεται συνεχώς προς αμοιβαίο όφελος. Όπως δήλωσε, «μια πολύ ισχυρή συνεργασία, συμφωνούμε ότι έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις περισσότερες φορές συμφωνούμε και για τη σωστή λύση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα: Τι ζητά η Ελλάδα, τι θέλουν οι ΗΠΑ

Στην Ελλάδα φτάνει απόψε ο Μάρκο Ρούμπιο. Αύριο η συνάντηση του Αμερικάνου ΥΠΕΞ με Κυριάκο Μητσοτάκη & Γιώργο Γεραπετρίτη. Η ατζέντα των επαφών, ο 6ος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου, τα θεμέλια και τα βαρίδια των σχέσεων Αθήνας - Ουάσιγκτον.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Νετανιάχου συναντήθηκαν στη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον ΓΓ ΟΗΕ και θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας η προστασία των θαλασσών και η ναυτιλία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τρεις δεσμεύσεις της Ελλάδας για την ενίσχυση της παρατήρησης και προστασίας των ωκεανών, στηρίζοντας τη διεθνή συμμαχία Ocean Eye και δίνοντας έμφαση στη σημασία των θαλασσών.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη στρατηγική Μητσοτάκη στην ενέργεια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε στην ERTNews τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή και υπογράμμισε τη ρεαλιστική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ενεργειακή μετάβαση.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNN: Αντιπαραγωγική η επίθεση Ισραήλ σε Λίβανο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN χαιρέτισε την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν κι εξέφρασε ελπίδα για μόνιμη ειρήνη, ενώ προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο απειλούν να προκαλέσουν ανθρωπιστική κρίση.