ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη-Law στην Αθήνα, τονίζοντας την κοινή προσπάθεια για ασφάλεια και επιτυχία στο Visa Waiver Program.

Η στενή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Robert Law, στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διασυνοριακές απειλές και η ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική συνεργασία των αντιπροσωπειών και των στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών. Τόνισε τη σημασία της από κοινού αντιμετώπισης απειλών κατά της ασφάλειας, καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του Visa Waiver Program. Από την πλευρά του, ο κ. Law συνεχάρη τον υπουργό και χαρακτήρισε τις ενέργειες ως "success story".

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν στη στενότερη συνεργασία για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπονται:

• Επιτάχυνση της ανταλλαγής επιχειρησιακών πληροφοριών και ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων των δύο χωρών.

• Ανάπτυξη στοχευμένων κοινών δραστηριοτήτων κατά των διεθνικών εγκληματικών δικτύων, ιδιαίτερα στη διακίνηση ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, το ξέπλυμα χρήματος και τη χρήση νέων τεχνολογιών από εγκληματικές οργανώσεις, καθώς και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

• Ενίσχυση των άμεσων επαφών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και του επιχειρησιακού προσωπικού Ελλάδας και ΗΠΑ.

Βασική προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδας και η αντιμετώπιση της διασυνοριακής εγκληματικής δραστηριότητας. Όπως σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής», με τον υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ να προσθέτει «είναι και πολύ όμορφη χώρα».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Robert Law να παραδίδει στον κ. Χρυσοχοΐδη ευχαριστήρια επιστολή προς την ελληνική πλευρά για την επιτυχή ολοκλήρωση του Visa Waiver Program, μετά από μακρά συνεργασία των δύο πλευρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της αμερικανικής αντιπροσωπείας, μεταξύ των οποίων ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Μάλλιος, ο υποστράτηγος Φώτιος Ντουίτσης, ο υποστράτηγος Ιωάννης Σταυρακάκης, ο υποστράτηγος Μιλτιάδης Σιάφης, ο ταξίαρχος Χρήστος Τσιτσιμπίκος, καθώς και οι John Gountanis και Nicholas Kikis από την πλευρά των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια είναι δικαίωμα, η βία δεν είναι άποψη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη πως η ασφάλεια και το ισχυρό κράτος δικαίου είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης, με αστυνομία δίπλα στον πολίτη και αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ισχυρή η Δημοκρατία απέναντι σε εμπρηστικές επιθέσεις και βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, από την Κρήτη, τόνισε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικάει, σχολιάζοντας τις υποθέσεις εμπρησμών στη Marfin και το σπίτι της οικογένειας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σύσκεψη με τον υπουργός Προτασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και στελέχη Αντιτρομοκρατικής για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και επαγρύπνηση για τρομοκρατία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης για την ασφάλεια, μιλώντας για τρομοκρατικές απειλές, φύλαξη συνόρων και μεταναστευτικές πιέσεις.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Στο δικαστήριο σήμερα δύο Ιρανοί για τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Δύο Ιρανοί κατηγορούνται για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης με βόμβα κατά της εβραϊκής κοινότητας στο Μάντσεστερ. Συνελήφθησαν στις 20/9 και φέρονται να επικοινωνούσαν με άτομο στο εξωτερικό, πιθανώς στο Ιράν.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αποτροπή σχεδίου επίθεσης σε εβραϊκή κοινότητα από την αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, περίπου 30 ετών, στο Μάντσεστερ για υπόθεση τρομοκρατικού σχεδίου κατά της εβραϊκής κοινότητας. Έρευνες έγιναν και σε Σάλφορντ και Λίβερπουλ. Η έρευνα χαρακτηρίστηκε προληπτική.