Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, και ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Αναστασιάδης, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συναρμοδιότητας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η συνεργασία μεταξύ του ΑΠΘ και της ΑΔΜΘ, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των πρωτοβουλιών του Πανεπιστημίου καθώς και της εξωστρέφειάς του.
Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «ουσιαστική συνάντηση εργασίας», σημειώνοντας ότι υπάρχει συναντίληψη με τον Γραμματέα για τον ρόλο του ΑΠΘ. Τόνισε πως κοινός στόχος είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ιδρύματος προς όφελος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε, «Πιστεύουμε σε ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην κοινωνία και θέλουμε μέσα από τη συνεργασία μας και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης να λύσουμε ζητήματα, τα οποία περνούν από τον έλεγχο της ΑΔΜΘ και να πετύχουμε περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του Ιδρύματος».
Από την πλευρά του, ο κ. Γαλαμάτης υπογράμμισε ότι η σημερινή συνάντηση δεν περιορίστηκε σε εθιμοτυπικό επίπεδο, αλλά εστίασε σε συγκεκριμένες ανάγκες και πρωτοβουλίες. Όπως σημείωσε, «Με τον Πρύτανη και τα στελέχη του ΑΠΘ δεν περιοριστήκαμε σήμερα σε μια εθιμοτυπική συνάντηση. Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τη διάθεσή τους για συνεργασία με τις υπηρεσίες και τη διοίκηση της ΑΔΜΘ, ώστε να επιλυθούν ζητήματα του Πανεπιστημίου, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις με αντίκτυπο στην κοινωνία και να διευθετηθούν εκκρεμότητες. Εκκρεμότητες που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν εμπόδια στην αναπτυξιακή πορεία του ΑΠΘ, στην οποία το έχει βάλει η διοίκησή του.»
Ο κ. Γαλαμάτης πρόσθεσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με στόχο σύντομα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα σε βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν. Επισήμανε επίσης πως το κοινό όραμα για το ΑΠΘ επικεντρώνεται στο κοινωνικό αποτύπωμα και στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος. Τέλος, ανέφερε ότι μέσω συγκεκριμένων ομάδων εργασίας από στελέχη του ΑΠΘ και της ΑΔΜΘ, θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον οι πρώτες θετικές ανακοινώσεις για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο.