Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, αναφέρει ότι ο κ. Πιερρακάκης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο, αλλά επιλέγει να μην το κάνει.
Ο κ. Παππάς επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν φορολογεί τα υπερκέρδη και τα μερίσματα, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγεί στην απουσία της 13ης σύνταξης και στη μη μείωση του ΦΠΑ. Υπογραμμίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι «και εφικτή και αναγκαία».
Συνεχίζοντας, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πως τα 2,2 δισ. για τα έτη 2026 και 2027 αποτελούν το «πολιτικό ταβάνι» της κυβέρνησης. Καλεί τα άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθούν, τονίζοντας ότι «υπάρχει άλλη πολιτική μέσα στον δημοσιονομικό κανόνα».