Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από δημόσια παρέμβαση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρας Σδούκου. Η κ. Σδούκου κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις σχετικά με συνάντησή του με δύο απεσταλμένους του Νικολάς Μαδούρο στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2012, καθώς και για τις προσγειώσεις κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κατά το διάστημα 2018-2019.
Σύμφωνα με τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε με αφορμή δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας αξιώνει διαφάνεια από τους πολιτικούς του αντιπάλους και οφείλει να πράττει το ίδιο.
Η κ. Σδούκου έθεσε άμεσα το ερώτημα για το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Τσίπρα και στενών του συνεργατών με ανώτατα στελέχη του καθεστώτος της Βενεζουέλας, πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ζήτησε διευκρινίσεις για τον λόγο που η συγκεκριμένη συνάντηση δεν ανακοινώθηκε ποτέ, καθώς και για το αν υπήρξε κάποια συμφωνία ή δέσμευση για παροχή βοήθειας μεταξύ των δύο πλευρών.
Στο ίδιο πλαίσιο, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πληροφορίες του δημοσιεύματος, σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τρεις προσγειώσεις κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, χωρίς σχετική ενημέρωση από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, η κ. Σδούκου έθεσε το ερώτημα αν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, έλαβαν χρήματα από το καθεστώς Μαδούρο, το οποίο, όπως αναφέρεται, φέρεται να χρηματοδοτούσε και άλλα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη.