ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός

Επίθεση με drone σε τάνκερ New Andros, καλά οι δύο Έλληνες ναυτικοί

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί στο δεξαμενόπλοιο New Andros είναι καλά στην υγεία τους, μετά από επίθεση με drone στα ιρακινά ύδατα. Το πλήρωμα είναι ασφαλές, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε στη ζώνη αυξημένης έντασης του Περσικού Κόλπου.

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο Έλληνες ναυτικοί, ο πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός, που επιβαίνουν στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο New Andros. Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από drone ενώ έπλεε σε ιρακινά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το δεξαμενόπλοιο, που φέρει σημαία Παναμά και ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα, μετέφερε περίπου 2 εκατ. βαρέλια ιρακινού μαζούτ όταν επλήγη από drone. Το περιστατικό σημειώθηκε εντός των ιρακινών χωρικών υδάτων.

Ιρακινά σκάφη διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που προκλήθηκε από την επίθεση. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές και καλά στην υγεία του.

Το συμβάν καταγράφεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στον Περσικό Κόλπο. Η βρετανική υπηρεσία UKMTO ανέφερε ότι αρκετά εμπορικά πλοία στην περιοχή δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα ορισμένα να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιος ευθύνεται για το πλήγμα στο New Andros.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας για Γιώργο Βαρδινογιάννη: «Καλό ταξίδι Καπετάνιε»

Ο Βασίλης Κικίλιας απέτισε φόρο τιμής στον Γιώργο Βαρδινογιάννη για τη συμβολή του στην ελληνική ναυτιλία και τον αθλητισμό, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατό του και αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά του στον Παναθηναϊκό.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για Οργανισμούς Λιμένων

Οι περισσότεροι φορείς χαιρέτισαν θετικά το νομοσχέδιο του Υπ. Ναυτιλίας για τους λιμένες. Τονίζεται η σημασία των νέων ρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό, διαμόρφωση τιμολογίων και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, με έμφαση στη διαφάνεια.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν 13 λιμενικά έργα 78,4 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση 13 αναβαθμίσεων λιμανιών, ύψους 78,4 εκατ. ευρώ, που ενισχύουν ασφάλεια και προσβασιμότητα σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές, μέσω κυρίως του «Ελλάδα 2.0».
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι 50% έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Έως 50% εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και συχνά και στα οχήματα, θα ισχύουν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το σχολικό έτος 2026-2027, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας και τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ξεκινά την Παρασκευή η εξέταση του νομοσχεδίου για Οργανισμούς Λιμένων

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση νομοσχεδίου για την ενίσχυση της λειτουργίας των Οργανισμών Λιμένων, με στόχο την επίλυση θεσμικών, διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Ανακόψαμε νέες αυξήσεις και ενεργειακή ακρίβεια στη Ναυτιλία»

Ο Β. Κικίλιας τόνισε τη σημασία των μέτρων για τα ναυτιλιακά καύσιμα και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Αναφέρθηκε στη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια, το έργο του Λιμενικού και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.