ΓΔ: 2629.57 -1.50% Τζίρος: 195.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:33:40
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα

Εκδήλωση ΥΠΕΞ στη ΔΕΘ: «Εξωστρέφεια για δυνατή Ελλάδα»

Το ΥΠΕΞ διοργανώνει εκδήλωση στη ΔΕΘ στις 4/9/2026 με θέμα τη διεθνή εξωστρέφεια της Ελλάδας. Θα μιλήσουν ανώτερα στελέχη και θα συζητηθούν οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και η οικονομική ενίσχυση της χώρας.

Εκδήλωση με θέμα «Εξωστρέφεια για μια ισχυρή Ελλάδα - Η διεθνής παρουσία της χώρας ως δύναμης ευημερίας, αξιοπιστίας και κοινωνικής προόδου» διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τοποθετηθούν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Δημήτρης Σκάλκος, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Export Credit Greece Νικόλαος Βαγιάννης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν η ενίσχυση της διεθνούς οικονομικής παρουσίας της Ελλάδας, η στήριξη των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Ολύμπιον (αίθουσα «Παύλος Ζάννας»).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ από σήμερα

Η Ελλάδα αναλαμβάνει για δεύτερη φορά την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Οκτώβριο 2026. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και κρίσεις, ενώ θα γίνει συνάντηση με την Αφρικανική Ένωση.
Κίμπερλι Γκιλφόιλ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τυφώνας Γκιλφόιλ: Χλιαρή διάψευση από Μαξίμου, πυρά από την αντιπολίτευση

Αναταράξεις μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal για φερόμενη απειλή της Γκιλφόιλ ότι η Ουάσιγκτον εάν θέλει μπορεί να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση. Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, τα πυρά της αντιπολίτευσης.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου σύντομα

Η Ελλάδα προχωρά, σε συνεργασία με τη Γαλλία, το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης. Η ΕΕ παρακολουθεί στενά, ενώ δεν επιτρέπονται εμπόδια από τρίτες χώρες. Θα τηρηθούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.
Μητσοτάκης - Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στις σχέσεις Αθήνας – Κιέβου: Τα τρία «αγκάθια» με την Ουκρανία

Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ελληνοουκρανική συνάντηση στον ΟΗΕ. Στασιμότητα στις σχέσεις Ελλάδας – Ουκρανίας, με Αθήνα και Κίεβο να έχουν ανοιχτά μέτωπα για τάνκερ, θαλάσσιο drone και τη διπλωματική εκπροσώπηση.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Άμεση εκεχειρία και ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, ενισχυμένος ρόλος Ελλάδας στον ΟΗΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή και διασφάλισης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, μιλώντας στην ΕΡΤ στη Σύνοδο του ΟΗΕ, ενώ ανέδειξε τους παγκόσμιους κινδύνους στην ασφάλεια και ενέργεια.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδας διαθέσιμη ψηφιακά με ΑΙ

Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδας γίνεται ψηφιακά προσβάσιμη μέσω της νέας πλατφόρμας του ΥΠΕΞ. Με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, χρήστες έχουν πρόσβαση σε 35,6 εκατ. σελίδες αρχείων από την Επανάσταση έως το 2010.