ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο

Κ. Μπακογιάννης: «Πόσες φωτιές χρειάζονται για να αναλάβει κανείς ευθύνη;»

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», προκαλώντας αντίδραση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ζήτησε πλήρη ενημέρωση και διερωτήθηκε δημόσια ποιος θα αναλάβει ευθύνη μετά και το δεύτερο περιστατικό.

Νέα φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη, προκαλώντας έντονη αντίδραση από τον Κώστα Μπακογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ο πρώην δήμαρχος έθεσε εκ νέου το ζήτημα της πρώτης φωτιάς που είχε σημειωθεί την περασμένη Κυριακή, η οποία είχε οδηγήσει στη διακοπή του προγράμματος του σταθμού, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» τόνισε:

«Και δεύτερη φωτιά στον Αθήνα 9,84! Στις πόσες αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη;

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες από τη διαβεβαίωση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ‘'το θέμα επιλύεται'' και ο Αθήνα 9,84 τυλίγεται ξανά στις φλόγες.

Μόλις χθες ο δήμαρχος έλεγε ότι οι εγκαταστάσεις αποκαθίστανται. Ότι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς. Ότι το βιομηχανικό μνημείο της Τεχνόπολης προστατεύεται. Ότι ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει άμεσα.

Οι μεγάλες διαβεβαιώσεις, όμως, δεν άντεξαν ούτε 24 ώρες. Ο 9,84 έπιασε ξανά φωτιά και ο ιστορικός σταθμός της πόλης βγαίνει και πάλι εκτός λειτουργίας.

Θα ήταν φάρσα, αν δεν ήταν πραγματικότητα. Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Τι ακριβώς συμβαίνει;

Γνωρίζουμε τα αίτια των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών; Είναι ζήτημα αστοχίας υλικού, όπως είπε η πρόεδρος ή υψηλών θερμοκρασιών, όπως είπε ο δήμαρχος; Έχει συντηρηθεί ο εξοπλισμός; Πού βρίσκονται ο τεχνικός ασφαλείας και ο γιατρός εργασίας; Έχουν εκδοθεί οι σχετικές πιστοποιήσεις; Πώς θα εγγυηθούν την ασφάλεια των εργαζομένων;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξουν επιτέλους πραγματικές απαντήσεις, ουσιαστικά μέτρα και ανάληψη ευθύνης;».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Καταγγελίες για εμπρησμούς, ο στρατός κατά των πυρκαγιών

Ο στρατός αναπτύχθηκε στη δυτική Κολομβία για να αντιμετωπίσει μεγάλες πυρκαγιές που αποδίδονται σε εμπρησμούς. Ο πρόεδρος ζήτησε διεθνή βοήθεια, ενώ έχουν καταστραφεί πάνω από 200.000 στρέμματα, κυρίως στον νομό Τολίμα.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Καταγγέλλει το κλείσιμο ξενώνα για άστεγους χρήστες

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για το κλείσιμο του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην κοινωνική προστασία.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταξη Μπακογιάννη: Η πρόεδρος του ΔΣ δεν στάθηκε στο ύψος του ρόλου της

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει ξανά τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας πως δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα καθήκοντα του θεσμικού της ρόλου.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Καταδικάζω την επίθεση σε βάρος του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Κώστας Μπακογιάννης καταδίκασε μέσω facebook τη στοχοποίηση ανθρώπων και οικογενειών, με αφορμή συνθήματα έξω από το σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στη δημοκρατία.
Αθηναϊκή πολυκατοικία πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ελευθέριος Σκιαδάς νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων

Ο Ελευθέριος Σκιαδάς εξελέγη νέος αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, μετά την παραίτηση Τεντόμα. Νέα σύμβουλος η 'Αννα Φιλίνη. Το κλειστό στου Στρέφη προτείνεται να ονομαστεί «Ανδρέας Μαζαράκης».