ΓΔ: 2611.03 -0.10% Τζίρος: 132.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:37
Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Ακύρωση τριών αδειών λειτουργίας για παραρτήματα ιδιωτικών ΑΕΙ

Διόρθωση σχετικά με τα ονόματα που αναφέρθηκαν στο τηλεγράφημα «Το ΣτΕ ακύρωσε τρεις άδειες λειτουργίας παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων», το οποίο δημοσιεύθηκε στη ροή του Πρακτορείου στις 13:32. Δείτε το διορθωμένο κείμενο.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας προχώρησε στην ακύρωση τριών αδειών λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων που διατηρούν παραρτήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πρακτορείου.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Διομήδη Κυριλόπουλο, ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας και τα προγράμματα σπουδών των ιδιωτικών πανεπιστημίων CITY College University of York, Keele University και Anatolia College.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή του καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτη Λαζαράτου.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαζαράτος τόνισε: «Mε χαρά υποδέχομαι τις σημερινές αποφάσεις για τις οποίες επένδυσα πολύ προσωπικό αγώνα. Ας είναι αυτές οι αποφάσεις ένα μήνυμα που εμπεδώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Δικαιοσύνη και στο ιδανικό μιας παιδείας υψηλού επιπέδου για τα Ελληνόπουλα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είσοδος Συμβουλίου της Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε το τρίμηνο για την αποστολή φακέλων της ΕΥΠ στο ΣτΕ

Το ΣτΕ δημοσίευσε την απόφαση 709/2026, υποχρεώνοντας την ΕΥΠ να στείλει εντός τριμήνου το φάκελο άρσης απορρήτου επικοινωνιών του δημοσιογράφου Κουκάκη, του οποίου το κινητό είχε μολυνθεί με Predator.
Παιδιά σε τάξη σχολείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη εικονική δίκη στο ΣτΕ με νηπιαγωγούς ως δικαστές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας και το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσίασαν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δίκη με δικαστές μικρά παιδιά νηπιαγωγείου, προωθώντας την κατανόηση του κράτους Δικαίου από μικρή ηλικία. Ιδέα του Ιωάννη Γράβαρη.
Κτήριο Συμβουλίου Επικρατείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΣτΕ εγκρίνει υιοθεσία και γάμο για ομόφυλα ζευγάρια

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πλειοψηφία έκρινε συνταγματική την υιοθεσία ανηλίκου από ομόφυλα έγγαμα ζευγάρια, καθώς και τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, θεωρώντας πως προστατεύονται τα συμφέροντα του παιδιού και η ισότητα.