ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή

Αυξάνεται το αφορολόγητο για τα φιλοδωρήματα, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση του αφορολόγητου στα φιλοδωρήματα, από 300€ το μήνα σε 6.000€ το χρόνο, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2026. Η νέα ρύθμιση θα καλύψει και το φετινό καλοκαίρι.

Σημαντική αύξηση του αφορολόγητου στα φιλοδωρήματα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, δίνοντας νέα προοπτική στους εργαζόμενους που απασχολούνται κυρίως σε εποχικές θέσεις εργασίας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2026.

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, το αφορολόγητο όριο στα φιλοδωρήματα αυξάνεται σημαντικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια καθιερώθηκε για πρώτη φορά αφορολόγητο όριο 300 ευρώ μηνιαίως στα tips που δίνονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα ρύθμιση προβλέπει αύξηση του αφορολόγητου από τα 300 ευρώ το μήνα στα 6.000 ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά μια αύξηση 200 ευρώ το μήνα για όσους εργάζονται 12 μήνες το χρόνο, φτάνοντας τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Για τους εποχικά εργαζόμενους, ο υπολογισμός θα γίνεται πλέον σε ετήσια βάση. Για παράδειγμα, αν κάποιος εργάζεται 6 μήνες το χρόνο, το αφορολόγητο φτάνει τα 1.000 ευρώ, υπερτριπλασιάζοντας το προηγούμενο όριο.

Η ρύθμιση καλύπτει και το φετινό καλοκαίρι, ενώ, όπως σημειώνεται, η στήριξη προς τους εργαζόμενους και ειδικά τα νέα παιδιά που απασχολούνται σεζόν, παραμένει σταθερή προτεραιότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν αντέχει ο προϋπολογισμός 13η σύνταξη και μισθό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός δεν αντέχει 13ο μισθό και 13η σύνταξη, ούτε μείωση ΦΠΑ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει ρεαλιστικές προτάσεις και προωθεί επίδομα 500 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους ως το 2027.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Το μελετημένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο 15% για αγοραστές εκτός ΕΕ, ταχύτερες αποσβέσεις, μεταφορά 1,5 δισ. στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και μείωση ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως το 2027.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις του ΕΒΕΘ προς τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης, τόνισε στον πρωθυπουργό τα βασικά προβλήματα των επιχειρήσεων: υψηλή φορολογία, ενεργειακό κόστος και τιμές πρώτων υλών, προτείνοντας μέτρα ενίσχυσης και φοροελαφρύνσεις για τις ΜμΕ.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Όσα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα υλοποιηθούν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως τα μέτρα της ΔΕΘ θα στηρίζονται σε εξασφαλισμένους πόρους από οικονομική ανάπτυξη και όχι φορολόγηση. Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του και ξεκαθάρισε: οι εκλογές προγραμματίζονται για άνοιξη 2027.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: Ο Μητσοτάκης να ψάξει για ευθύνες για ακρίβεια στην κυβέρνησή του

Ο Γ. Νικητιάδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης πολιτών, τονίζοντας ότι αγνοούνται προτάσεις για μείωση φόρων και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Λύση στην ακρίβεια η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα τόνισε πως η αναβάθμιση μισθών, η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας βρίσκονται στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στις δεξιότητες των εργαζομένων.