ΓΔ: 2488.81 1.33% Τζίρος: 147.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:36
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης θεωρείται πλέον βαθιά αναξιόπιστος

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αναξιοπιστία και ψευδείς υποσχέσεις ως αντιπολίτευση και κυβέρνηση, επισημαίνοντας ασυνέπεια στα οικονομικά μέτρα και τις εξαγγελίες του.

Κυριάκος Μητσοτάκης και ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας αντιπαράθεσης, μετά από δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά, στο Open, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «προσπάθησε να φανεί αξιόπιστος, ενώ έχει κριθεί ως βαθιά αναξιόπιστος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εγκάλεσε τάχα το ΠΑΣΟΚ ότι ”όταν είσαι αντιπολίτευση, μπορείς να πεις τα πάντα”, ενώ εμείς έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «εκείνος αποδεδειγμένα ως αντιπολίτευση έταξε τα πάντα στους πάντες και είπε ψέματα». Υπενθύμισε ότι «υποσχόταν να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και τον διατήρησε» και πως «το 2023 εξαπάτησε 350.000 ελεύθερους επαγγελματίες».

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, ο πρωθυπουργός «άνοιξε το πουγκί με ψέματα το 2019 και χωρίς κοστολόγηση», ενώ το 2018 στη ΔΕΘ είχε υποσχεθεί οριζόντια μείωση ΦΠΑ, κάτι που «σήμερα εδώ στο ΟΡΕΝ είπε ότι δεν περνάει η οριζόντια μείωση».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ το 2023 δεν κρίθηκε βάσει της υλοποίησης ή όχι των εξαγγελιών της, «αλλά γιατί οι πολίτες έτρεμαν μην έρθει ξανά η προηγούμενη διακυβέρνηση». Επισήμανε επίσης ότι, κατά την άποψή του, η ΝΔ επιχειρεί να σκηνοθετήσει το ίδιο «ψεύτικο δίπολο», ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ «ουρά του κ. Τσίπρα» λόγω της εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου.

Νέες αιχμές για Τριαντόπουλο, ΟΠΕΚΕΠΕ και ανακύκλωση

Σε σχέση με την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι «η εισαγγελική πρόταση λέει ξεκάθαρα ότι προτείνει να παραπεμφθεί ο κ. Τριαντόπουλος για παράβαση καθήκοντος σε σχέση με την απόφαση που πήρε για την αλλοίωση του πεδίου». Έθεσε το ερώτημα αν η αλλοίωση έγινε με πρόθεση, σημειώνοντας ότι «ζητά να ερευνηθεί αν η αλλοίωση είχε σκοπό να μην υπάρχει αποδεικτικό υλικό προσβάσιμο στην έρευνα».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως «καταδικάστηκε ο κ. Μελάς, ο εκλεκτός σας, και παραπέμπονται 22 στελέχη σας». Σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητούσε την άρση της ασυλίας για να μπορέσει να ερευνήσει η Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως «αν δεν είχε αρθεί, δεν θα είχε παραπεμφθεί κανείς».

Αναφορικά με τους οικίσκους ανακύκλωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε αν θα υπάρξει τοποθέτηση από την κυβέρνηση. Ανέφερε ότι «το πόρισμα της επιτροπής δημοσιονομικού ελέγχου αναφέρει ότι τα σπίτια ανακύκλωσης που δόθηκαν στους δήμους και τα οποία στην ελεύθερη αγορά κοστίζουν 66.000 ευρώ το πολύ, στην Ελλάδα πουλήθηκαν 300.000 το καθένα». Υπογράμμισε πως το θέμα διερευνά πλέον η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ενώ η εταιρεία που είχε τη διαχείριση σταματά τη λειτουργία της.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την κατάσταση με το σύστημα αυτόματης πέδησης των τρένων (ETCS), επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση ακόμη δεν το έχει υλοποιήσει», παρά το μάθημα που θα έπρεπε να έχει ληφθεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός τοξικοποιεί το κλίμα με διχαστικό λόγο

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη για διχαστικό λόγο και «τοξικοποίηση» της πολιτικής σκηνής, σημειώνοντας ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν είναι «σημαίες ευκαιρίας», αλλά απαιτούν συναινέσεις και ευρείες πλειοψηφίες.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μετεξεταστέος ο πρωθυπουργός στα οικονομικά, άριστος στις αλχημείες

Ο Κώστας Τσουκαλάς επικρίνει τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητές του, συγκρίνοντας την απόρριψη προτάσεων στήριξης νέων με σπατάλες για πανεπιστημιακά μέτρα, και μιλά για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ευθύνη της κυβέρνησης.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης έταξε τα πάντα, κοστολογημένες οι προτάσεις Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατακρίνει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για υποσχέσεις χωρίς σχέδιο ή κοστολόγηση. Τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ρεαλιστικό πρόγραμμα, ενώ οι προτάσεις Ανδρουλάκη για 13η σύνταξη είναι κοστολογημένες και δίκαιες.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Θα λάβετε μέτρα για την ακρίβεια;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μπροστά με ΠΑΣΟΚ για υπεύθυνη και δίκαιη Ελλάδα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα με ομιλία στην Κάρπαθο, τονίζοντας ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αλλάζουν παραγωγικά τη χώρα και κριτικάροντας την κυβέρνηση για ανισότητες και στασιμότητα.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης είναι ακριβός για τους πολίτες, φτηνός για φίλους

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στον Πρωθυπουργό για την πρόταση δωρεάν μετακίνησης νέων στα ΜΜΜ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σπαταλά δισεκατομμύρια στους «ημέτερους» και αγνοεί τις ανάγκες πολιτών και νέας γενιάς.