ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: Η επέτειος στο Μάτι απαιτεί μνήμη, αλήθεια και ευθύνη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε για την επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι ότι η μνήμη των 104 θυμάτων παραμένει ζωντανή. Υπογράμμισε πως η ημέρα απαιτεί μνήμη και ευθύνη, όχι λήθη, και το χρέος όλων προς τους επιζώντες παραμένει.

Οκτώ χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι, η μνήμη των 104 θυμάτων παραμένει ζωντανή, τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη σημερινή επέτειο. Όπως σημείωσε, «μαζί της παραμένει και το χρέος μας απέναντι στους επιζώντες, στις οικογένειές τους και σε μια κοινωνία που σημαδεύτηκε ανεξίτηλα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «η σημερινή ημέρα δεν προσφέρεται ούτε για λήθη ούτε για συμψηφισμούς. Προσφέρεται για μνήμη, αλήθεια και ευθύνη».

Όπως ανέφερε, «η ευθύνη της Πολιτείας δεν εξαντλείται στην αποτίμηση μιας τραγωδίας. Κρίνεται καθημερινά: στην πρόληψη, στον έγκαιρο σχεδιασμό, στην αποτελεσματική πολιτική προστασία, στη διαχείριση και προστασία των δασών, στην ανθεκτικότητα των υποδομών και στη διαρκή στήριξη όσων εξακολουθούν να ζουν με τις πληγές εκείνης της ημέρας».

Παράλληλα, τόνισε ότι η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αδράνεια, αλλά «επιβάλλει περισσότερη ετοιμότητα, καλύτερο σχεδιασμό, ισχυρότερους θεσμούς και ουσιαστική λογοδοσία».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως το «Ποτέ ξανά» δεν πρέπει να είναι μια φράση που επαναλαμβάνεται κάθε Ιούλιο, αλλά «μια διαρκής πολιτική δέσμευση: να διορθώσουμε όσα απέτυχαν, να ολοκληρώσουμε όσα ακόμη εκκρεμούν και να οικοδομήσουμε μια Πολιτεία που προλαμβάνει, προστατεύει και ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε έκτακτες καταστάσεις».

«Το οφείλουμε στους ανθρώπους που χάθηκαν, σε όσους έμειναν πίσω και, πάνω απ’ όλα, στις επόμενες γενιές», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον σταθμό φιλοξενίας πυρόπληκτων ζώων Μεγάρων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων, όπου φιλοξενούνται πυρόπληκτα ζώα. Συνεχάρη τους εθελοντές για τη διάσωση και φροντίδα, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης προς τα ζώα σε φυσικές καταστροφές.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ανάγκη νέου δόγματος στην πολιτική προστασία

Από το Πόρτο Γερμενό, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε άμεση στήριξη και πλήρεις αποζημιώσεις για τους πληγέντες των πυρκαγιών, τονίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματική πολιτική προστασία και πρόληψη στη χώρα μας.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Όχι άλλοθι η κλιματική κρίση για τις κρατικές ανεπάρκειες

Ο Ν. Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία τόνισε ότι η κλιματική κρίση δεν δικαιολογεί αδυναμίες του κράτους. Ζήτησε ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες, επισημαίνοντας την ανάγκη πρόληψης και εκσυγχρονισμού.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Ανδρουλάκης επισκέπτεται τις πυρόπληκτες περιοχές Βοιωτίας αύριο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί αύριο τις πυρόπληκτες περιοχές της Βοιωτίας. Θα βρεθεί στην Ξηρονομή και τη Δομβραίνα για συνομιλίες με κατοίκους, κοινοτάρχες και πληγέντες παραγωγούς και κτηνοτρόφους.