ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τίτζα Κάλας Εσθονία

Ο Έλληνας διοικητής «Ασπίδων» υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στη Bergamini

Ο αντιναύαρχος Β. Γρυπάρης υποδέχθηκε στις 16/7 την Κάγια Κάλλας και ΕΕ αντιπροσωπεία στη φρεγάτα Bergamini. Η Κάλλας τόνισε τη σημασία του Τζιμπουτί και το ρόλο της επιχείρησης «Ασπίδες» στην ασφάλεια και το εμπόριο.

Ο διοικητής της επιχείρησης «Ασπίδες», αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, υποδέχθηκε στις 16 Ιουλίου την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάγια Κάλλας, καθώς και αντιπροσωπεία της ΕΕ επί της ιταλικής φρεγάτας Bergamini.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης «Ασπίδες», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Κάγια Κάλλας και η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με μέλη του πληρώματος της φρεγάτας και ενημερώθηκαν εκτενώς για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της επιχείρησης.

Η Κάγια Κάλλας επεσήμανε ότι το Τζιμπούτι αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό εταίρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως η επιχείρηση «Ασπίδες» προστατεύει ζωές, στηρίζει το διεθνές εμπόριο και ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα πλοία δεν μπορούν να διασφαλίσουν ασφαλείς θαλάσσιες οδούς, χωρίς αξιόπιστους συμμάχους στη στεριά», υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τοπικούς εταίρους.

Όπως ανέφερε, τους τελευταίους 29 μήνες η επιχείρηση «Ασπίδες» έχει προσφέρει προστασία σε περισσότερα από 670 εμπορικά πλοία και έχει διασώσει 128 ναυτικούς, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και συνεισφέρει ουσιαστικά στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής, παρέχοντας ασφάλεια στους ναυτικούς και προστατεύοντας τα παγκόσμια αγαθά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EU KIDS Act: Από τη δράση στην Ελλάδα στην ευρωπαϊκή προστασία παιδιών

Η Ε.Ε. προτείνει το «EU KIDS Act» για προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο, με αυστηρά όρια ηλικίας σε κοινωνικά μέσα. Οι προτάσεις εναρμονίζονται με τις ελληνικές πρωτοβουλίες για ασφαλέστερη ψηφιακή ενηλικίωση στα 15 έτη.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Έκκληση στην ΕΕ για ταχύτερη αποθήκευση φυσικού αερίου

Ο Μακρόν ζήτησε από την ΕΕ επιτάχυνση στην αποθήκευση φυσικού αερίου λόγω των υψηλών τιμών που οφείλονται στους πολέμους και το κλείσιμο του Ορμούζ. Η Γαλλία στηρίζει την ειρηνική επαναλειτουργία των Στενών και τη συνοδεία πλοίων.
Γιώργος Αυτιάς Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αυτιάς προς Κομισιόν: Ρήτρα στήριξης για ρεύμα και καύσιμα στην Ευρώπη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς ζητά με κατεπείγουσα ερώτηση ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας στήριξης για Ελλάδα και ΕΕ, λόγω της αύξησης τιμών ενέργειας και καυσίμων, καλώντας για άμεσα μέτρα προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εκταμιεύει 3,3 δισ. ευρώ για πυραύλους και drones στην Ουκρανία

Η ΕΕ θα χορηγήσει 3,3 δισ. ευρώ στην Ουκρανία για πυραύλους και drones, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά από επικοινωνία με τον Ζελένσκι. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι κανόνες ΕΕ για ανήλικους στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει αύριο το «EU KIDS ACT» με αυστηρούς κανόνες για ανηλίκους στα κοινωνικά δίκτυα: όχι πρόσβαση κάτω των 13, μόνο γονικός έλεγχος έως 15, ασφαλής σχεδιασμός έως 18 και ευθύνη στις πλατφόρμες.