ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ρένα Δούρου ομιλία

Δούρου: Η χούντα και η ΕΟΚΑ Β' υπεύθυνες για το έγκλημα κατά της Κύπρου

Η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρεται στα 52 χρόνια από το πραξικόπημα κατά της Κύπρου και τη συνεργασία της ελληνικής χούντας με την ΕΟΚΑ Β', τονίζοντας το χρέος μνήμης και αγώνα ενάντια στη λήθη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από το πραξικόπημα της χούντας στην Κύπρο, η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο «έγκλημα της χούντας της Ελλάδας σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β', κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλεγμένου Προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».

Η κ. Δούρου σημειώνει ότι «το αποτυχημένο πραξικόπημα άνοιξε τον δρόμο στην παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή τμήματος του νησιού, που συνεχίζεται ως σήμερα».

 Τονίζει ότι είναι χρέος όλων «να θυμόμαστε και να παλεύουμε κατά της ιστορικής λήθης», παρά, όπως αναφέρει, «τις προτροπές του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που στην ομιλία του στην ετήσια του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2020... ξέχασε να αναφερθεί στο Κυπριακό».

Στην ίδια δήλωση, υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός «ξέχασε να αναφερθεί στο δίκαιο αίτημα για δίκαιη και σταθερή λύση του, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, σε μια ενιαία ομοσπονδιακή Κύπρο, όπου όλοι οι Κύπριοι θα ζουν αρμονικά και με ασφάλεια».

«Εμείς 52 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το έγκλημα κατά του εκλεγμένου Προέδρου της Κύπρου», συνεχίζει η κ. Δούρου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα έγκλημα που έχει την υπογραφή της Ακροδεξιάς». 

Καταλήγει ότι «αυτή η Ακροδεξιά σηκώνει ξανά κεφάλι χάρη στην άγνοια αλλά και στις πολιτικές στρατηγικές μιας Δεξιάς που, εντός κι εκτός Ελλάδας, επιλέγει, για μικροκομματικά οφέλη, να υιοθετήσει την αντιδραστική, οπισθοδρομική, μαύρη ατζέντα της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γαλλική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία

Πώς η Αθήνα προσπαθεί μέσω Γαλλίας να ξεκλειδώσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος - Κύπρου, παρακάμπτοντας την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Συμφωνίες, διπλωματικοί ελιγμοί και η επιστροφή της Τουρκίας στην τακτική των παραβιάσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Απαξιώνονται οι αμφισβητήσεις για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε τη συμφωνία ΑΔΜΗΕ-Meridiam για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας πως οι αμφισβητήσεις καταρρίπτονται, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει απαντήσεις με πράξεις, όχι λόγια.
Υπογραφή συμφωνίας GSI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η είσοδος της Meridiam στον GSI δίνει ώθηση στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η είσοδος του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της GSI, η στρατηγική συμφωνία με τη Nexans και η διατήρηση του ΑΔΜΗΕ στον ρόλο του στρατηγικού μετόχου δημιουργούν νέα δεδομένα για ένα από τα πλέον εμβληματικά ενεργειακά έργα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου από Meridiam

Η είσοδος της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στη Great Sea Interconnector ενισχύει την αξιοπιστία και τις προϋποθέσεις για ταχύτερη υλοποίηση της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, ενδυναμώνοντας και τη χρηματοδοτική βάση του έργου.