Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Από την αντιπολίτευση, εκτός της ΕΛΛΥ που δήλωσε «παρών», όλα τα υπόλοιπα κόμματα – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας – καταψήφισαν την πρόταση.
Η υπόθεση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, την οποία έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας από τον Βόλο, Αχιλλέας Νταβέλης.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιώργο Γεωργαντά, κατήγγειλε «άκρως κακοποιητική και πολλαπλώς παράνομη συμπεριφορά εναντίον της» και κάλεσε τους βουλευτές να απέχουν από τη διαδικασία.
Στην επιστολή της αναφέρει: «Ουδέποτε ενημερώθηκα για την συνεδρίαση. Μέχρι σήμερα δεν μου έχουν χορηγηθεί τα πρακτικά για να ασκήσω τα δικαιώματά μου, μολονότι τα ζητώ από τις 9/7/2026». Παράλληλα, κάνει λόγο για «επανειλημμένη κακοποιητική συμπεριφορά» και αναφέρει ότι έχει υποβάλει δύο αναφορές κατά των βουλευτών της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά και Υψηλάντη, οι οποίες, όπως σημειώνει, θα πρέπει να εξεταστούν πριν από οποιαδήποτε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής επί υποθέσεως που την αφορά.