Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) με ανακοίνωσή της εκφράζει οργή και βαθιά ανησυχία για τη δολοφονία του 20χρονου στο Άργος, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς και υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ημέρες αργότερα. Η οργάνωση επισημαίνει ότι παραμένουν αναπάντητα κομβικά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες της επιχείρησης, τη χρήση των όπλων και τις αποφάσεις που οδήγησαν στην τραγική αυτή κατάληξη.
Στην ανακοίνωση της ΚΝΕ υπογραμμίζεται ότι «δεν πρόκειται για ένα ακόμη “μεμονωμένο περιστατικό”, αλλά για μια κρατική δολοφονία». Όπως αναφέρεται, είναι αδιανόητο μια αστυνομική επιχείρηση να καταλήγει σε πολλαπλούς πυροβολισμούς εναντίον άοπλου πολίτη, ανεξαρτήτως των συνθηκών που την προκάλεσαν.
Η ΚΝΕ αποδίδει ευθύνη στο κράτος και στην πολιτική που, όπως αναφέρει, διαμορφώνει ένα πλαίσιο αυξανόμενης καταστολής και κρατικής βίας. Τονίζει ότι το περιστατικό προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο θυμάτων αστυνομικής βίας, αναδεικνύοντας –σύμφωνα με την οργάνωση– τις επικίνδυνες συνέπειες της συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης.
Παράλληλα, η ΚΝΕ ζητά να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους. Όπως σημειώνει, «δεν θα επιτραπεί καμία προσπάθεια συγκάλυψης ή παραποίησης των γεγονότων», ενώ κάθε τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει «πρόκληση απέναντι στη μνήμη του νεκρού και ολόκληρου του λαού».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κρατική καταστολή δεν συνιστά «παρέκκλιση» αλλά οργανικό στοιχείο μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η ΚΝΕ τονίζει ότι η υπόθεση δεν πρέπει να ξεχαστεί και απαιτεί πλήρη διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών.
Τέλος, η οργάνωση καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 11:30, στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, ζητώντας δικαιοσύνη για τον 20χρονο και τερματισμό της αστυνομικής βίας.