ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο

Ο Θάνος Πλεύρης στην Αίγυπτο για συζητήσεις για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης μεταβαίνουν στην Αίγυπτο, όπου θα συναντηθούν με Αιγύπτιους αξιωματούχους για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε ζητήματα μετανάστευσης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη και τη γενική γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Νάντια Παπακώστα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελατί και τον υπουργό Εργασίας Χασάν Ραντάντ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι επαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου και αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα κινητικότητας εργατικού δυναμικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη με τον νέο Αιγύπτιο πρέσβη στο Υπ. Μετανάστευσης

Η συνάντηση Πλεύρη με τον νέο Αιγύπτιο πρέσβη εστιάστηκε στη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου για το μεταναστευτικό, με μείωση παράνομων αφίξεων και αύξηση επιστροφών, ενώ ενισχύονται και οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης.
Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων υπέρ του Τζαβέντ Ασλάμ

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα κατά της ανάκλησης του ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της πακιστανικής κοινότητας. Η συζήτηση προκάλεσε ένταση ανάμεσα σε παρατάξεις και προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς: Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για Μεταναστευτικό - σύνορα

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ορίστηκε εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής που αφορά το Μεταναστευτικό, το Άσυλο και τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε θετική την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των social media σε ανηλίκους, εξαπέλυσε κριτική στην αντιπολίτευση και τόνισε την ανάγκη προστασίας των παιδιών από ψηφιακούς κινδύνους.