ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο

Ο Θάνος Πλεύρης στην Αίγυπτο για συζητήσεις για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης μεταβαίνουν στην Αίγυπτο, όπου θα συναντηθούν με Αιγύπτιους αξιωματούχους για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε ζητήματα μετανάστευσης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη και τη γενική γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Νάντια Παπακώστα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελατί και τον υπουργό Εργασίας Χασάν Ραντάντ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι επαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου και αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα κινητικότητας εργατικού δυναμικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων υπέρ του Τζαβέντ Ασλάμ

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε ψήφισμα κατά της ανάκλησης του ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της πακιστανικής κοινότητας. Η συζήτηση προκάλεσε ένταση ανάμεσα σε παρατάξεις και προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς: Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για Μεταναστευτικό - σύνορα

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ορίστηκε εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής που αφορά το Μεταναστευτικό, το Άσυλο και τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης: Οι πολίτες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα, φτάνει ως εδώ

Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι η επάνοδος του Τραμπ επηρέασε σημαντικά τη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής σε Ευρώπη και Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο Breitbart, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στις κυβερνητικές επιλογές για το μεταναστευτικό.