Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη και τη γενική γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Νάντια Παπακώστα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελατί και τον υπουργό Εργασίας Χασάν Ραντάντ.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι επαφές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου και αποσκοπούν στην ενίσχυση της συνεργασίας για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε ζητήματα κινητικότητας εργατικού δυναμικού.