ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
Φωτογραφία Γιώργος Αυτιάς Ευρωβουλή

Αυτιάς: Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για Μεταναστευτικό - σύνορα

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ορίστηκε εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής που αφορά το Μεταναστευτικό, το Άσυλο και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αυτιάς, ορίστηκε εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής που σχετίζεται με το Μεταναστευτικό, το Άσυλο και τα ευρωπαϊκά σύνορα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Η συγκεκριμένη θέση θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα ευρωβουλευτή να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση προτάσεων και θέσεων σε επίπεδο επιτροπής.

 Αυτό αφορά τόσο τα εθνικά ζητήματα όσο και την ισότιμη στήριξη των νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία περιλαμβάνονται και τα ελληνικά σύνορα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει αξιολογήσει θετικά τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις του Γ. Αυτιά για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, καθώς και για ζητήματα που αφορούν τις εθνικές θέσεις της Ελλάδας.

Οι παρεμβάσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή θα εστιάσουν πλέον σε θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό για την ασφάλεια, τη διαχείριση και προστασία των εξωτερικών συνόρων, τη μετανάστευση, καθώς και την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών από την Αφρική. 

Επιπλέον, θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, με στόχο την καλύτερη κατανομή των ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για παρακολουθήσεις και σχέσεις με την Krikel

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, ενώ επικρίνει τον Άδωνη Γεωργιάδη για παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με συμβάσεις εταιρειών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η δίκη για τη διαρροή δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού το 2024

Ξεκίνησε η δίκη της 'Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και τριών πρώην στελεχών της ΝΔ για διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων πριν τις ευρωεκλογές 2024. Οι κατηγορίες αφορούν παραβίαση απορρήτου και προστασίας δεδομένων.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Σταδιακά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο Action 24 πως το πλαφόν στα καύσιμα αποτρέπει την αισχροκέρδεια και διαφυλάσσει το εισόδημα των πολιτών, ενώ η κυβέρνηση παραμένει έτοιμη για νέα μέτρα αν απαιτηθεί.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Χρειάζεται κοινός κώδικας απέναντι στην παραπληροφόρηση

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο Athens Alitheia Forum, επεσήμανε την απουσία άλλων κομμάτων στη συζήτηση για τα fake news και υπογράμμισε την ανάγκη για υπεύθυνο, πολιτισμένο πολιτικό διάλογο.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Η Ελλάδα προχωρά με σχέδιο σε αβέβαιη διεθνή συγκυρία

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η Ελλάδα ενεργεί με ρεαλισμό σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις, ενώ η κρίση δείχνει την ικανότητα διαχείρισης των προκλήσεων.