ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Τσουκαλάς: Ο Μαρινάκης δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση αδρανεί

Ο Κώστας Τσουκαλάς τονίζει πως οι Έλληνες νιώθουν απροστάτευτοι τα τελευταία επτά χρόνια, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της ακρίβειας και κατηγορώντας την για προσπάθεια παραπλάνησης με τη μετονομασία πλατφορμών.

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για το ΠΑΣΟΚ και την ακρίβεια, υποστηρίζοντας ότι «επτά χρόνια οι Έλληνες νιώθουν απροστάτευτοι». Όπως ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πείσει πως η μετονομασία μιας πλατφόρμας είναι η λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «ο κ. Μαρινάκης και οι συνεργάτες του άρχισαν …και τις τιμοληψίες -κατά δήλωση του». Ειδικότερα ανέφερε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέλοντας να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, πληροφόρησε τον ελληνικό λαό ότι θα είχε φθηνότερες επιλογές για 12 από τα 14 προϊόντα του βασικού καλαθιού του νοικοκυριού, με βάση τις τιμές που κατέγραψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και σήμερα σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στο #posoKanei».

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «συγκρίνουν το σήμερα με τις αθροιστικές ανατιμήσεις ομοειδών προϊόντων από το 2019-2026, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Αμφισβητούν και την ΕΛΣΤΑΤ που προσδιορίζει στο 40% τον αθροιστικό πληθωρισμό τα τελευταία επτά χρόνια; Αμφισβητούν ότι σε επιμέρους κατηγορίες, όπως το κρέας, οι αθροιστικές ανατιμήσεις ξεπερνούν το 60%; Πώς σχολιάζουν πως μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2026 καταγράφεται αύξηση των τιμών στην αγροτική παραγωγή κατά 4,8%, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπεσε στο -2,9%; Πώς εξηγούν τις υπερδιπλάσιες τιμές πληθωρισμού σε κρέας, φρέσκο γάλα, εσπεριδοειδή και λαχανικά;».

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι «όσο ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πείσει πως η μετονομασία μιας πλατφόρμας είναι η λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας, τόσο οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί». Επισήμανε επίσης ότι «επτά χρόνια οι Έλληνες νιώθουν απροστάτευτοι από το καρτέλ κερδοσκοπίας στα τρόφιμα και τα βασικά προϊόντα, από τις αυξήσεις στο ρεύμα και από την αύξηση του κόστους στέγασης».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα αυτά χρειάζονται μεγάλες κρατικές παρεμβάσεις και κράτος ενεργό δίπλα στον πολίτη. Όχι το κράτος-θεατής της Νέας Δημοκρατίας που απλά καταγράφει τα προβλήματα». Όπως σημείωσε, «το κράτος πρέπει να ξαναγίνει μέρος της λύσης και να παρέμβει για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα προς όφελος των πολλών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα όσο διαρκεί η κρίση

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι η ακρίβεια στα καύσιμα απαιτεί άμεση κυβερνητική δράση και μόνιμες πολιτικές, όχι πρόσκαιρες λύσεις. Επισημαίνει ότι το κράτος επωφελείται από τους φόρους και ζητά ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση για κυβερνητική αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει πρώτο και να λάβει εντολή διακυβέρνησης. Δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα για κρίσιμα ζητήματα και δεν θα δεχτεί συμφωνίες χωρίς ουσία με κόμματα με διαφορετικές θέσεις.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Οι επιλογές σας ωφελούν τους ισχυρούς, δυσκολεύουν τους πολλούς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για περιφρόνηση κοινωνικών ζητημάτων και υποστήριξε ότι οι πολιτικές της δυσκολεύουν τους πολλούς. Διαφώνησε με την πρόταση Μητσοτάκη για τη στέγαση, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας κατά πρωθυπουργού για ακρίβεια – Σχόλιο για επίσκεψη Ρούμπιο

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω «Παραπολιτικά 90,1», επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακρίβεια και την επίσκεψη Ρούμπιο, συγκρίνοντας τιμές βασικών προϊόντων και ενοικίων του 2019 με σήμερα, τονίζοντας τη μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους μισθούς.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί ολιγοπώλια λόγω 7ετών εξαρτήσεων

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικές που μειώνουν την αγοραστική δύναμη, υποστήριξε πως εξυπηρετεί τα ολιγοπώλια και έκρινε ως ανεπαρκείς τις 120 δόσεις και τη μη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση θα κριθεί στην κάλπη για την μη αποτελεσματικότητα της

Ο Μιχάλης Κατρίνης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα υψηλά χρέη και την εξωτερική πολιτική, ζητώντας μεταξύ άλλων 120 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο και «κούρεμα» 30% για τους συνεπείς οφειλέτες.