ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
Φώτο: SOOC

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση περιφερειακών καναλιών στη Βουλή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις ή καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, με τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας και λοιπές διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση, επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για άδειες στα περιφερειακά κανάλια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση παρόχων περιφερειακής τηλεόρασης, με ευρεία στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και αρκετά κόμματα. Εγκρίθηκε επίσης ρύθμιση για αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση ΠΑΣΟΚ για τον ΠΙΣ και την προσωρινή διοίκηση

Απορρίφθηκε στη Βουλή η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για τη διάταξη που επιτρέπει στον υπουργό Υγείας να ορίζει προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ. Η κυβέρνηση τονίζει πως πρόκειται για συνταγματική και αναγκαία ρύθμιση.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την Πέμπτη εισάγεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύσταση της ΑΕ «Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για ΑμεΑ και πατίνια αύριο στη Βουλή, δηλώνει η Μιχαηλίδου

Αύριο συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Προσωπικό Βοηθό και μέτρα για ΑμεΑ. Περιλαμβάνει απαγορεύσεις για πατίνια σε ανήλικους, υποχρεωτική ασφάλιση και αυστηρές ποινές. Η ΝΔ υπέρ, το ΚΚΕ κατά, τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν.
Γιώργος Παπανδρέου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Επτά προτάσεις για αποποινικοποίηση και νέο έλεγχο της κάνναβης

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου παρουσίασε επτά προτάσεις για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης και ελεγχόμενη νόμιμη διάθεση, τονίζοντας ότι η απαγόρευση ενισχύει τα παράνομα δίκτυα.