ΓΔ: 2470.95 -0.07% Τζίρος: 278.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
φρεγάτα FDI στη θάλασσα
Φώτο: Naval Group

Naval Group: Νέες συμβάσεις σε Mevaco και Akmon για τις φρεγάτες FDI

Η Naval Group ανέθεσε νέες συμβάσεις στις Mevaco και Akmon για ηλεκτρονικές κονσόλες και ερμάρια των φρεγατών FDI, ενισχύοντας την ελληνική βιομηχανική συμμετοχή.

Νέες συμβάσεις σε ελληνικές εταιρείες στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών FDI ανέθεσε η Naval Group, ενισχύοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην εφοδιαστική αλυσίδα του γαλλικού ναυπηγικού ομίλου.

Ειδικότερα, η Naval Group προχώρησε τον Μάιο στην ανάθεση δύο σημαντικών συμβάσεων στις ελληνικές εταιρείες Mevaco και Akmon.

 Οι συμφωνίες αφορούν την κατασκευή έως και τεσσάρων ολοκληρωμένων πακέτων ηλεκτρονικών κονσολών και ερμαρίων η καθεμία, για τις φρεγάτες τύπου FDI. Κάθε πακέτο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ηλεκτρονικές κονσόλες και ερμάρια.

Οι νέες αναθέσεις αποτελούν συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας των δύο ελληνικών εταιρειών με τη Naval Group. 

Έχει ολοκληρωθεί η παράδοση της πρώτης παραγγελίας, που αφορούσε τρία σετ εξοπλισμού, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία έχουν ήδη εγκατασταθεί στις γαλλικές και ελληνικές φρεγάτες FDI που βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Όπως επισημαίνεται, οι νέες συμβάσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (Hellenic Industrial Participation - HIP), το οποίο υλοποιεί η Naval Group στην Ελλάδα. 

Οι συμφωνίες αυτές αποτυπώνουν τη στρατηγική δέσμευση του ομίλου για μακροχρόνια συνεργασία με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Παράλληλα, αναδεικνύουν την περαιτέρω ενσωμάτωση εξειδικευμένων ελληνικών επιχειρήσεων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group, στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών FDI που υλοποιείται για το Πολεμικό Ναυτικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρεγάτα Belharra ναυπηγείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Naval Group: Το 2026 «ορόσημο» για παραδόσεις νέων φρεγατών στο ΠΝ

Το 2026 αποτελεί κομβικό έτος για το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με τη Naval Group, με την άφιξη της φρεγάτας «Κίμων» και την αναμενόμενη παράδοση φέτος των «Νέαρχος» και «Φορμίων» από τις συνολικά τέσσερις νέες φρεγάτες.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ελλάδα και Κύπρος κλειδιά στη νέα ενεργειακή γεωγραφία

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Παπασταύρου, στο Global Energy Forum, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και παρουσίασε τις νέες συνεργασίες με Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Αλβανία: Νέοι δίαυλοι συνεργασίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο τη συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη βιοτεχνίας και μεταποίησης.
Συνέντευξη εργασίας χέρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ICAP CRIF: Θετικές εξελίξεις στην απασχόληση και μείωση ανεργίας το 2025

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το 2025 η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, με την απασχόληση να ανέρχεται στο 92% του εργατικού δυναμικού και τη μέση ετήσια αύξηση να φτάνει το 1,5%. Οι μισθωτοί αντιστοιχούν στο 72,5% των απασχολουμένων.
Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο Κυρανάκη για παραγωγή και επισκευή τρένων σε Ελευσίνα-Αλεξανδρούπολη

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τόνισε τη σημασία αναβάθμισης σιδηροδρόμων και λιμανιών για γεωπολιτική ενίσχυση της Ελλάδας, επισημαίνοντας την ανάγκη επαναφοράς της παραγωγής στην Ευρώπη λόγω των εξελίξεων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.