ΓΔ: 2690.29 0.39% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:21:38
Ελληνική Στατιστική Αρχή

Νίκη: Η δημογραφική κρίση απαιτεί δράση, όχι αδιαφορία

Η Νίκη επικρίνει τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του στο συνέδριο «Δημογραφικό 2026», κατηγορώντας τον για υποσχέσεις χωρίς ουσία και αγνόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.

Κριτική προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θέσεις που διατύπωσε στη συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2026» ασκεί με ανακοίνωσή της η Νίκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το παγκόσμιο στα επικοινωνιακά φούμαρα που για άλλη μία φορά επιχείρησε να πουλήσει στον ελληνικό λαό μιλώντας για το δημογραφικό». Η Νίκη κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «ρεσιτάλ υποκρισίας», επισημαίνοντας πως αγνοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες, περιοριζόμενος σε «υποσχέσεις, ευχολόγια και επιδόματα ελεημοσύνης».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «brain regain», η ανακοίνωση σημειώνει ότι «οι νέοι μας δεν επιστρέφουν για να γίνουν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των ολιγαρχών, ούτε πείθονται από κούφιες υποσχέσεις».

Οι προτάσεις της Νίκης για το δημογραφικό

Η Νίκη παρουσιάζει τις δικές της προτάσεις για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης, ζητώντας ενίσχυση των νέων ζευγαριών και της οικογένειας, καθώς και ένα σαφές σχέδιο στήριξης των περιοχών που «αιμορραγούν» δημογραφικά. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται οικονομικά κίνητρα, στεγαστική υποστήριξη και επιδόματα.

Ειδικότερα, προτείνεται επίδομα γέννας ύψους 6.000 ευρώ, ασφαλιστικές ρυθμίσεις για τις μητέρες με δύο πλασματικά χρόνια εργασίας για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και τρία χρόνια για κάθε επόμενο. Παράλληλα, εισηγείται αύξηση του αφορολόγητου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, καθώς και μειωμένο ή μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής και φροντίδας βρεφών.

Άλλες προτάσεις αφορούν τη μείωση εργοδοτικών εισφορών για την πρόσληψη γονέων πολυμελών οικογενειών και τον διπλασιασμό του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος έως την ηλικία των 30 ετών.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «η διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας λύνεται με δράσεις και όχι με κυβερνητική αδιαφορία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950€ πριν τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην Κοζάνη ότι ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ πριν από τις επόμενες εκλογές, επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2023.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κέμι Μπάντενοχ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κέμι Μπάντενοχ, όπου συζήτησαν για την ενέργεια, τη μετανάστευση, τις ελληνοβρετανικές σχέσεις και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η Μπάντενοχ συνεχάρη την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ρωμανός: Η παρουσία του Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι το μεγαλύτερο δώρο

Ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, επέκρινε τις αναφορές Τσίπρα σε ηθική και διαφάνεια, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τη χρηματοδότηση του κόμματός του και αμφισβητώντας τη σειρά στη ΔΕΘ.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Πρωταρχικός στόχος η αύξηση εισοδημάτων και η μείωση χρέους

Ο Θ. Κοντογεώργης δήλωσε πως η Ελλάδα ενισχύει τη διπλωματία και την άμυνά της, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και υποτίμηση των κυβερνητικών επιτυχιών σε ΑΟΖ και εξοπλισμούς, τονίζοντας τη σοβαρή εξωτερική πολιτική.