ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πρώτη φορά Ελληνίδα πρόεδρος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαπίστευσης

Για πρώτη φορά, Ελληνίδα, η Μαρία Παπατζίκου του ΕΣΥΔ, εξελέγη πρόεδρος του European co-operation for Accreditation, γεγονός που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας σε θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σημαντική διάκριση για την Ελλάδα και το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) αποτελεί η εκλογή της διευθύντριας Ποιότητας του ΕΣΥΔ, Μαρίας Παπατζίκου, στη θέση της προέδρου του European co-operation for Accreditation (EA), του επίσημου ευρωπαϊκού φορέα για τη διαπίστευση, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η θέση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα υψηλής ευθύνης, καθώς η διαπίστευση βρίσκεται στον πυρήνα της αξιοπιστίας των προϊόντων και υπηρεσιών, της ασφάλειας των πολιτών και της εμπιστοσύνης στην αγορά. Παράλληλα, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης από Ελληνίδα, για πρώτη φορά, αναδεικνύει τον ενεργό ρόλο της χώρας σε ζητήματα ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνικής επάρκειας. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στο Λουξεμβούργο, στις 20 και 21 Μαΐου, με τη στήριξη του υπουργού Ανάπτυξης και της διοίκησης του ΕΣΥΔ. Η κ. Παπατζίκου θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2027.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποδέχτηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης τη νέα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, συνοδευόμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΣΥΔ, Ευάγγελο Κωνσταντίνου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε:

«Η εκλογή της Μαρίας Παπατζίκου στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαπίστευσης είναι μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα. Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές θέσεις που συνδέονται με την αξιοπιστία της χώρας μας.

Η διαπίστευση αποτελεί εγγύηση ποιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Είναι κρίσιμο εργαλείο για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Στηρίζουμε σταθερά το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και τη συνολική προσπάθεια για μια σύγχρονη Εθνική Πολιτική Ποιότητας. Θέλουμε το "Made in Greece" να γίνει συνώνυμο της ποιότητας και ασφάλειας στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας μεγαλύτερη αξία στην ελληνική παραγωγή.

Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ρόλο, κύρος και επιρροή στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Συγχαίρω θερμά τη Μαρία Παπατζίκου και της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα, σημαντικά καθήκοντά της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας - Μετσόλα: Συνάντηση στο Πρ. Μέγαρο για τις προκλήσεις της Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας και η Roberta Metsola συζήτησαν στο Προεδρικό Μέγαρο για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τη δημοκρατία, τονίζοντας τον ρόλο των κοινοβουλίων και την ανάγκη ευρωπαϊκών λύσεων.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Επιλογή αξιών η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια του Jean Monnet στο ΕΚΠΑ, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης ερευνητικής διορατικότητας και της προσαρμογής της Ευρώπης.
Κωνσταντίνος Τασούλας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ στην παρουσίαση τόμου για τα 50 χρόνια ΕΣΔΑ και 75 χρόνια Συμβούλιο Ευρώπης

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας θα παραστεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα χαιρετίσει την παρουσίαση τόμου για τα 50 χρόνια Ε.Σ.Δ.Α. και τα 75 χρόνια Συμβουλίου της Ευρώπης.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Γερμανική κυβέρνηση, μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, εξέφρασε απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επαναλαμβάνοντας την ευρωπαϊκή θέση υπέρ σεβασμού των συνόρων και του διεθνούς δικαίου στη Μεσόγειο.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ απορρίπτει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Επίτροπος ΕΕ για τη Μεσόγειο, Ντουμπράβκα Σουίτσα, εξέφρασε αντίθεση στην κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου από το κοινοβούλιο της Λιβύης, τονίζοντας πως παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων κρατών και δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας.