ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παύλος Μαρινάκης ομιλία

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για διαρροές από την απόρρητη συνεδρίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διαρροή απορρήτων πληροφοριών από την Εξεταστική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ανησυχητικό και επισημαίνοντας τη σοβαρότητα λόγω της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το κόμμα για διαρροή στοιχείων από την απόρρητη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη χθεσινή εξέταση του διοικητή της ΕΥΠ. 

Όπως ανέφερε, «δεν έχει προηγούμενο αυτό και κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι να το έχει κάνει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ως αντιπολίτευση». 

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η διαδικασία διέπεται από μυστικότητα και πως το ΠΑΣΟΚ, παρά τη ρητορική του περί κράτους δικαίου, προχώρησε σε ενέργειες που την παραβιάζουν.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε «σημεία» από την απόρρητη συνεδρίαση, τα οποία ανάρτησε στο γραφείο Τύπου του κόμματος και στην ιστοσελίδα του. 

Παράλληλα, τόνισε ότι στελέχη του κόμματος απέστειλαν σε δημοσιογράφους αποσπάσματα διαλόγων, χαρακτηρίζοντας τη διαρροή ως «προϊόν κοπτοραπτικής» και επισημαίνοντας τις ποινικές και πειθαρχικές διαστάσεις του ζητήματος.

Ο κ. Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά ότι η διαρροή αφορά τον διοικητή της ΕΥΠ, «έναν έμπειρο διπλωμάτη, τον κύριο Δεμίρη», ο οποίος, όπως είπε, ασκεί αυτή τη στιγμή καθήκοντα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια. «Είναι ανατριχιαστικό να διαρρέουν συνομιλίες από μια απόρρητη συνεδρίαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εκτός από παράνομη και αντίθετη στους θεσμούς, είναι και μια επικίνδυνη πρακτική αυτή που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ανευθυνότητα και θράσος». Παράλληλα, επέκρινε το κόμμα για το γεγονός ότι «επικαλείται ζητήματα κράτους δικαίου με βάση ατεκμηρίωτες εκθέσεις».

Η στάση της κυβέρνησης για την Εξεταστική

Αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η υπόθεση ερευνάται σε όλες τις πτυχές από τη Δικαιοσύνη» και ότι η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας «δεν έχει ως κίνητρο τον όποιον φόβο». «Ας περιμένουμε τη διαδικασία αύριο, θα δοθούν όλες οι απαντήσεις επί πραγματικών δεδομένων», ανέφερε.

Παρέμβαση για τη δήλωση του υπουργού Άμυνας

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι «δεν είναι οπαδός των ήρεμων νερών», ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως η εξωτερική πολιτική της χώρας βασίζεται σε μια «υπερήφανη, ισχυρή Ελλάδα» που σέβεται το διεθνές δίκαιο και πιστεύει στον διάλογο, χωρίς να υποχωρεί ή να επιδεικνύει αφέλεια.

«Η γραμμή της κυβέρνησης έχει αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα», είπε, προσθέτοντας ότι η πρόοδος της χώρας στα ζητήματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής «αναγνωρίζεται και από πολίτες που δεν στηρίζουν την κυβέρνηση». 

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι «όσα καταφέραμε επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τα είχαμε πετύχει αθροιστικά σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Για τον ρόλο του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και νευραλγικό ρόλο», τονίζοντας πως η τοποθέτησή του «συνάδει με την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης». «Η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο και την καλή γειτονία, αλλά ούτε υποχωρεί ούτε είναι αφελής», δήλωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η Ελλάδα «έχει υπερπολλαπλασιάσει την αποτρεπτική της δύναμη, έχει εξοπλιστεί όσο ποτέ άλλοτε και ατενίζει το μέλλον με υπερηφάνεια και αισιοδοξία, χωρίς ψευτοπατριωτισμούς, αλλά με ουσία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλητές σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης καλεί ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συζήτηση για το Σύνταγμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους προέδρους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς σε διάλογο με θέμα «Σύνταγμα και Θεσμοί», στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Γυμναστήριο Φαλήρου.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η μονιμότητα στο Δημόσιο στη συνάντηση ΑΔΕΔΥ-ΠΑΣΟΚ

Στο επίκεντρο της συνάντησης ΑΔΕΔΥ-ΠΑΣΟΚ στις 22/7/2026 βρέθηκαν οι αλλαγές στο άρθρο 103 του Συντάγματος για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Συμμετείχαν μέλη της ΑΔΕΔΥ και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Λάθος η συναίνεση με κυβέρνηση που αγνοεί θεσμούς

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως η επόμενη αναθεωρητική Βουλή πρέπει να απαιτεί υπερπλειοψηφία, επικρίνοντας την πρόταση της ΝΔ ως φλύαρη και αναποτελεσματική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία προς τους θεσμούς.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στη ρύθμιση για συντάξεις χηρείας και τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ»

Η Βουλή ενέκρινε την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις χηρείας με ευρεία πλειοψηφία. «Ναι» είπαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Νίκη. Εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο για τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ».