ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

Μ. Κατρίνης: Κάλεσμα για εθνική σοβαρότητα και υπεύθυνη διαχείριση κρίσεων

Ο Μιχάλης Κατρίνης, υπεύθυνος Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ζητά από την κυβέρνηση σοβαρότητα, ασκώντας κριτική για επικοινωνιακή διαχείριση, με αφορμή την απόφαση απομάκρυνσης των Patriot από Κάρπαθο και Διδυμότειχο.

Ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να «διατηρήσει το απαραίτητο επίπεδο εθνικής σοβαρότητας», αντί να συνεχίσει, όπως ανέφερε, στο μοτίβο της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων και της θριαμβολογίας πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες.

Η παρέμβαση του κ. Κατρίνη ήρθε με αφορμή τις εξελίξεις που σχετίζονται με την απόφαση για την απομάκρυνση των συστοιχιών Patriot από την Κάρπαθο και το Διδυμότειχο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο προεδρεύει ο Πρωθυπουργός, πήρε απόφαση για την απομάκρυνση των συστοιχιών Patriot από την Κάρπαθο και το Διδυμότειχο λόγω της αλλαγής των γεωπολιτικών συνθηκών, όπως γράφτηκε στα σχετικά δελτία Τύπου».

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή, αν και ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, είχε ληφθεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Επεσήμανε επίσης ότι 20 ώρες αργότερα ανακοινώθηκε η αποστολή Mirage 2000-5, προκειμένου να «καλυφθεί το επιχειρησιακό κενό».

Παράλληλα, τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, είχε αναφερθεί με διθυραμβικό τρόπο στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αμυντική θωράκιση της χώρας, όπως τα Patriot, οι φρεγάτες και τα F-16.

Ο υπεύθυνος Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός «αναρωτήθηκε ενώπιον του κομματικού του ακροατηρίου ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο» στο Μαξίμου σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης, χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση αυτή ως εργαλειοποίηση εθνικών και αμυντικών θεμάτων.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει στις 20 Μαρτίου 2026, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., πως «η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με κανέναν τη διάταξη των αμυντικών της δυνάμεων σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Ο κ. Κατρίνης κατέληξε ότι, σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, η κυβέρνηση οφείλει να αποφύγει την επικοινωνιακή διαχείριση και να επιδείξει το απαιτούμενο επίπεδο εθνικής υπευθυνότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Άννας Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή επισκέφθηκε π. Ακτίου-Βόνιτσας, Πάλαιρο και αεροδρόμιο Ακτίου, καθώς και Αμφιλοχία, συναντώντας τοπικούς φορείς και ενημερώθηκε για ανακαινίσεις στο Κέντρο Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Προτεραιότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τα κόκκινα δάνεια

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανέλυσε στο Ρ/Φ ALPHA 9,89 την πρόταση ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια, δίνοντας έμφαση στην επαναφορά προστασίας α' κατοικίας, ανεξάρτητο καθορισμό αξίας ακινήτων και συμμετοχή πιστωτών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η πλατφόρμα δείχνει τιμές, όχι πώς διαμορφώθηκαν

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ξεκάθαρου προγράμματος σε οικονομία και κοινωνία, τονίζοντας ότι δεν έχει πετύχει τους βιομηχανικούς της στόχους για το ΑΕΠ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα, απάντηση στην ακρίβεια το εισόδημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική εμπειρία κοινωνικής συμφωνίας να εμπνεύσει και άλλες χώρες, τονίζοντας τη σημασία της συμφωνίας-ορόσημο που επιτεύχθηκε πρόσφατα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ευρωπαϊκή αναγνώριση για το ελληνικό μοντέλο κοινωνικού διαλόγου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρουσίασε την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, με έμφαση στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την άμυνα, τη Μέση Ανατολή και τις κοινωνικές πολιτικές.