ΓΔ: 2677.26 -0.10% Τζίρος: 803.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Επαφές Μητσοτάκη στο περιθώριο του Europe Gulf Forum

Στο περιθώριο του Europe Gulf Forum στο Costa Navarino, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, τον πρόεδρο της Φινλανδίας και τον Βρετανό αντιπρόεδρο, συζητώντας κρίσιμα διεθνή ζητήματα και την οικονομία.

Στο περιθώριο του Europe Gulf Forum, που διεξάγεται στο Costa Navarino, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σειρά σημαντικών διμερών επαφών με κορυφαίους διεθνείς αξιωματούχους. Μεταξύ αυτών, συναντήθηκε με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τον πρόεδρο της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ και τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Λάμι.

Κατά τη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, επίκεντρο αποτέλεσαν οι επιπτώσεις της κρίσης στον Κόλπο στην παγκόσμια οικονομία και στον ενεργειακό εφοδιασμό. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αμβλύνει τις συνέπειες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η κα Γκεοργκίεβα συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την ταχεία και δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και για το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Διπλωματικές επαφές με Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρινούς συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στην ΕΕ και στον Κόλπο.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κατά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Λάμι, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας. Εξετάστηκε η ανάγκη αποφυγής προηγουμένων που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ελεύθερη διέλευση στα Στενά του Ορμούζ.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα, ως ηγέτιδα δύναμη στη ναυτιλία, συμμετέχει ενεργά στην αποστολή ASPIDES της ΕΕ και αποτελεί μέρος της πολυεθνικής πρωτοβουλίας υπό την ηγεσία της Βρετανίας και της Γαλλίας, που στοχεύει στη μεταπολεμική ασφάλεια των Στενών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε στις δηλώσεις Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία, κατηγορώντας τον για διαφθορά, σκάνδαλα και αποτυχία στην απολιγνιτοποίηση, τονίζοντας πως δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950€ πριν τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην Κοζάνη ότι ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ πριν από τις επόμενες εκλογές, επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2023.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα 101 κλινών του Νοσοκομείου Κοζάνης, που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας. Εκεί φιλοξενούνται πλέον χειρουργικός και παθολογικός τομέας και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Δ. Μακεδονία αφήνει πίσω τον λιγνίτη με μεγάλες επενδύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στη θεμελίωση της Wonderplant στην Πτολεμαΐδα, επένδυση 63 εκατ. ευρώ που φέρνει νέο θερμοκήπιο και 300 άμεσες θέσεις εργασίας. Τι είπε για την απολιγνοτοποίηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με φορείς Β. Ελλάδας στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων στη Θεσσαλονίκη πριν τα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα με έμφαση στη συνεργασία και τη στήριξη.