ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δεμένο πλοίο λιμάνι
Φώτο: Shutterstock

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα πλοία την Πρωτομαγιά από την ΠΝΟ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στα πλοία προχωρούν οι ναυτεργάτες την Πρωτομαγιά, με αιτήματα συλλογικές συμβάσεις, ασφάλεια, υγεία και ναυτική εκπαίδευση.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχωρούν οι ναυτεργάτες την Παρασκευή 1η Μαΐου 2026, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00:01 της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 της ίδιας ημέρας, επηρεάζοντας το σύνολο των ακτοπλοϊκών και λοιπών θαλάσσιων δρομολογίων.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, βασικοί άξονες των διεκδικήσεων παραμένουν η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με αιχμή την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Παράλληλα, η ΠΝΟ θέτει στο επίκεντρο την ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται προσαρμογές στις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις του κλάδου.

Στο πλαίσιο των ευρύτερων αιτημάτων της, η Ομοσπονδία ζητά, επίσης, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, καθώς και την αποκατάσταση των απωλειών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι ναυτικοί τα προηγούμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα εντάσσεται στη Συμφωνία κατά της πειρατείας στην Ασία

Η έξαρση της πειρατείας στη Νοτιοανατολική Ασία ανησυχεί τη ναυτιλιακή κοινότητα, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις σε πληρώματα και οικονομία. Για τον λόγο αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η σχετική περιφερειακή συμφωνία.
Λιμάνι με δυνατό άνεμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι έως 10 μποφόρ δυσχεραίνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με απαγορευτικά για Βόλο-Σποράδες, Αρκίτσα-Αιδηψό και Καβάλα-Πρίνο. Σταδιακά ανοίγουν Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά μετά τις 11:00 π.μ.
Πλοίο σε λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα πρώτη σε ναυπηγήσεις και θαλάσσιες μεταφορές στην ΕΕ

Η ONEX και η Ένωση Ναυπηγείων Ελλάδος δηλώνουν έτοιμες να στηρίξουν την ανανέωση του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου, διεκδικώντας δυναμικά τον ρόλο της χώρας στη ναυπήγηση πλοίων μέσα σε μια δύσκολη, παγκόσμια συγκυρία.