ΓΔ: 2219.33 -1.22% Τζίρος: 98.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:03:42
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Ο Κώστας Τσουκαλάς σε επίσημο περιβάλλον, πιθανό γραφείο ή δημόσια υπηρεσία.

Τσουκαλάς: «Υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ, σκάνδαλα εξουσίας Μητσοτάκη»

Ο Κώστας Τσουκαλάς τονίζει ότι δημοσίευμα αποκαλύπτει μνημόνιο συνεργασίας της Intellexa με την ΕΥΠ, κατηγορώντας το Μαξίμου για υπεκφυγές στην υπόθεση Predator και διαφωνία με το δικαστήριο για τη φύση της Intellexa.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Intellexa και του Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΕΥΠ.

Ο κ. Τσουκαλάς σχολιάζει ότι «τώρα εξηγείται γιατί το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μέρες αρνείται να απαντήσει στην απλή ερώτηση που απευθύνουμε αν η κυβέρνηση ή άλλος κρατικός φορέας έχει αγοράσει το Predator από τον κ. Ντίλιαν». Όπως σημειώνει, «γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν της επιτρέπουν να πει ψέματα όπως έκανε στο παρελθόν» και γι’ αυτό «επιλέγει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντά με υπεκφυγές και μισόλογα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «την προηγούμενη Δευτέρα απάντησε πως το προσύμφωνο ενδέχεται να αφορά ευρύτερη δραστηριότητα στον χώρο της πληροφορικής». Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, «αυτή η τοποθέτηση έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που αναφέρει πως η Intellexa δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα απόσπασης, συλλογής και διαχείρισης δεδομένων μέσω κατασκοπευτικού λογισμικού».

Κριτική για τα σκάνδαλα υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Τσουκαλάς υπογραμμίζει ότι «τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σκάνδαλα κάποιου απρόσωπου “βαθέος κράτους” όπως επιχειρεί να πείσει ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας». Όπως τονίζει, «πρόκειται για σκάνδαλα μιας προσωποπαγούς δομής εξουσίας που οικοδομήθηκε εξαρχής για να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως έρχεται η ώρα της αλήθειας» και ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 2026 αγροτικές πληρωμές 2,2 δισ. ευρώ από ΑΑΔΕ – Τέλος στους επιτήδειους

Απρόσκοπτες θα συνεχιστούν οι αγροτικές πληρωμές κατά τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι. Έως το 2026, 600.000 δικαιούχοι θα λάβουν 2,231 δισ. ευρώ, με διαφάνεια και χωρίς καθυστερήσεις.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια, προκαλώντας μικρές φθορές. Η ΕΛΑΣ ερευνά το περιστατικό και εξετάζει τα ευρήματα για δακτυλικά αποτυπώματα.
Γιώργος Λουτριανάκης
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι δείχνει η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιατί η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί

Η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογίας, αλλά κυρίως σαφήνειας, ευθύνης και αλλαγής τρόπου λειτουργίας. Γράφει ο Γιώργος Λουτριανάκης*.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο δικαστήριο 58 Κρητικοί αγρότες για ψευδείς δηλώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Χωρίς την παρουσία των 58 κατηγορουμένων, κατέθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς στη δίκη για παράνομες επιχορηγήσεις από ψευδείς δηλώσεις βοσκοτόπων, καταγγέλλοντας μαζικές εικονικές αιτήσεις και ανύπαρκτους ελέγχους.