ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλάει σε εκδήλωση της ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τη δυναμική του κόμματος.

Φάμελλος: Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και σκάνδαλα

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος από τον Λαγκαδά, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακρίβεια, σκάνδαλα και αδυναμία λήψης μέτρων.

Κατά την περιοδεία του στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι «ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εφαρμόσει μέτρα» που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «επειδή υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα, επείγει να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει μια προοδευτική διέξοδος για να μπορούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ζουν καλύτερα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τη δήμαρχο Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, και επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά, όπου συνομίλησε με καταναλωτές και πωλητές για ζητήματα όπως η ακρίβεια, οι επιπτώσεις από τις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναφερόμενος στις τιμές των προϊόντων, σημείωσε ότι «σε σύγκριση με το 2019 σε πολλά προϊόντα οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες, ενώ στο κρέας είναι τριπλάσιες», χαρακτηρίζοντας αυτό το φαινόμενο ως «το αποτύπωμα της ακρίβειας του κ. Μητσοτάκη».

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε την ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος, όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού, η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η αναστολή του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ο αυστηρός έλεγχος της αγοράς.

Ευθύνες για σκάνδαλα και πρόταση δυσπιστίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι υπεύθυνος για όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται καθημερινά» και κάλεσε σε ευρεία στήριξη της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που έχει καταθέσει το κόμμα του στη δημόσια σφαίρα.

«Με ακραία υποκρισία ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ξεφύγει από το κρίσιμο ερώτημα. Ποιος ήταν υπεύθυνος για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Ποιος ήταν υπεύθυνος για τις υποκλοπές; Ποιος ήταν υπεύθυνος για το μπάζωμα στο έγκλημα των Τεμπών;» διερωτήθηκε ο κ. Φάμελλος, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση «είναι κυβέρνηση σκανδάλων και υποδίκων».

Κατέληξε λέγοντας ότι «η ευθύνη είναι στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά» και ότι «ο προοδευτικός κόσμος θα έχει φωνή, θα έχει πρόταση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκεκριμένη πρόταση διεξόδου από την κρίση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τα σκάνδαλα της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον Άδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του κατά της Λάουρας Κοβέσι, κατηγορώντας τον ότι διαστρεβλώνει τα γεγονότα και επιτίθεται αδικαιολόγητα στην Ευρωπαία Εισαγγελέα μετά την τοποθέτησή της στο Φόρουμ Δελφών.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι μεγάλες επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα κριθεί από τον λαό, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει πρόγραμμα ευθύνης και προοπτικής. Επισήμανε πως οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς στη ΔΕΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενισχυμένος στην επόμενη Βουλή

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη ΔΕΘ πως το κόμμα έχει αποδειχθεί ανθεκτικό, με πλούσιο πρόγραμμα και στελέχη, και θα είναι ενισχυμένο στη Βουλή. Συνεργασίες θα υπάρξουν μόνο με βάση κοινές προγραμματικές θέσεις.
Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκαν Τελιγιορίδου και Αβραμάκης, πρώην βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΠΑΣΟΚ εντάσσονται η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Λευτέρης Αβραμάκης, πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Κίνημα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Επικεντρωνόμαστε στα κοινωνικά προβλήματα, όχι στο παρελθόν

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Real FM, σχολίασε πως η ανάρτησή του συγκρίνει ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή κυβέρνηση και απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η οικονομία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.