ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

ΣΥΡΙΖΑ: Οπισθοχώρηση στο κράτος δικαίου και ατιμωρησία στη Novartis

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αποδυνάμωση του θεσμού προστατευόμενων μαρτύρων από τη ΝΔ και ατιμωρησία στην υπόθεση Novartis, σε αντίθεση με τις αποζημιώσεις ΗΠΑ και Γαλλίας.

Σε σκληρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για επικίνδυνη οπισθοχώρηση στο κράτος δικαίου, καταγγέλλοντας πως η Νέα Δημοκρατία αποδυναμώνει τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο μηχανισμό αποκάλυψης σκανδάλων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως η υπόθεση Novartis, παρά τη διεθνή της διάσταση, παραμένει στην Ελλάδα χωρίς ουσιαστική διερεύνηση. Αντίθετα, στις ΗΠΑ η εταιρεία πλήρωσε 346 εκατ. δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ στη Γαλλία κατέβαλε αποζημίωση 385 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι παράνομες πρακτικές που συνδέονται με την Ελλάδα υπολογίστηκαν στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ξένες χώρες, αναδεικνύοντας το βάρος της ελληνικής διάστασης.

 «Πώς γίνεται άλλες χώρες να λαμβάνουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ αποζημίωσης, ενώ στην Ελλάδα επικρατεί ατιμωρησία;» διερωτάται το κόμμα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατηγορίες σε Μητσοτάκη για «ακροδεξιά ατζέντα» στην οπλοκατοχή

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και δύο υπουργούς ότι προσεγγίζουν ακροδεξιό ακροατήριο με τη συζήτηση περί οπλοκατοχής και ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση της κυβέρνησης.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Δήμαρχο Δελφών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα και τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, λαμβάνοντας πρόσκληση για την 205η επέτειο των Σαλώνων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιβάλλει κυρώσεις στον Μίντιτς για σκάνδαλο διαφθοράς

Η ουκρανική προεδρία επέβαλε κυρώσεις στον Τιμούρ Μίντιτς για υπεξαίρεση 100 εκατ. δολαρίων από τον ενεργειακό τομέα. Υπουργοί παραιτούνται εν μέσω του σκανδάλου, ενώ αύριο ψηφίζεται η αποπομπή τους.