ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Τσουκαλάς: Μείζον ζήτημα νομιμοποίησης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς θέτει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητεί άμεσα προσφυγή στις κάλπες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «όταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετατρέπεται σε δεδηλωμένη ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη, ανακύπτει μείζον ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης». 

Παράλληλα, σχολιάζει πως «οι λεονταρισμοί εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη περί μαχητικής αντιπαράθεσης με το "βαθύ κράτος" μπορούν να αντιμετωπισθούν είτε ως ύβρις απέναντι στους πολίτες που βλέπουν τον πρωθυπουργό να προσβάλλει τη νοημοσύνη τους είτε ως ανέκδοτο».

Ο κ. Τσουκαλάς προσθέτει ότι «εκτός και αν ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να δώσει μάχη με τον εαυτό του. Γιατί το "βαθύ κράτος" είναι ο ίδιος». 

Εξηγεί ότι «οι υποκλοπές, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι απευθείας αναθέσεις, οι αναξιοκρατικές τοποθετήσεις, η εκτεταμένη διαφθορά και η προσπάθεια ελέγχου της δικαιοσύνης είναι όψεις μιας ενιαίας πολιτικής που έχει τη σφραγίδα του σημερινού πρωθυπουργού».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «γι' αυτό και πλέον όλοι αντιλαμβάνονται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαρίδι για τη χώρα».

 Τονίζει ακόμη ότι «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα εκλογές για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και απέναντι στους εταίρους μας και απέναντι στην ίδια την ελληνική κοινωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή μετά το 2027

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε τον διαχωρισμό ρόλων υπουργού και βουλευτή από το 2027, επιμένοντας σε ταχύτατες αποφάσεις για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και δίνοντας έμφαση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό για περιορισμό της διαφθοράς.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κάναμε έξοδο από τη μιζέρια προς μια Ελλάδα με υψηλές απαιτήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια από την Έξοδο, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της πολιτικής ωριμότητας για τη «νέα έξοδο» της Ελλάδας και αναφερόμενος στο παράδειγμα αλληλεγγύης των Μεσολογγιτών.
Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου βενζίνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Μ. Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας Fuel Pass για τη βενζίνη

Από τη Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα Fuel Pass για επιδότηση βενζίνης, με 50-60€ για αυτοκίνητα και 30-35€ για μηχανές. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα ως 25.000€ ή 35.000€ για οικογένειες, καλύπτοντας το 75% των οδηγών.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται τηλεοπτική παρέμβαση Μητσοτάκη αύριο για ΟΠΕΚΕΠΕ - βαθύ κράτος

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως οι εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επιβάλλουν αποφασιστική σύγκρουση με το βαθύ κράτος. Όπως δήλωσε θα υπάρξει αύριο αναλυτικό τηλεοπτικό του μήνυμα για το θέμα.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μόνη λύση οι εκλογές απέναντι σε ένα επικίνδυνο καθεστώς

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει την εξουσία, τονίζοντας ότι το μόνο δημοκρατικό διέξοδο είναι οι εκλογές, ενώ επικρίνει τη διαφθορά και τον πελατειασμό στη ΝΔ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειάζεται νέο ξεκίνημα κατά του «Βαθέος Κράτους» μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπογράμμισε ότι τα διδάγματα της υπόθεσης αποτελούν «νέα αφετηρία για δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το “Βαθύ Κράτος”». Αναφέρει ότι αύριο θα υπάρξει αναλυτική τηλεοπτική τοποθέτηση του για το ζήτημα.