ΓΔ: 2158.26 1.89% Τζίρος: 41.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:32
Σπήλιος Λιβανός στη Βουλή
Φωτογραφία: Ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός Credit: George Vitsaras / SOOC

Λιβανός: Δεν συμμετείχα σε παράνομη πράξη, εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη

Ο Σπήλιος Λιβανός τονίζει πως η τιμιότητα και η ακεραιότητά του είναι αδιαμφισβήτητες και υποστηρίζει πως δεν ενεπλάκη ούτε θα σκεφτόταν να εμπλακεί σε παράνομη πράξη, δείχνοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζει ότι «η απόδειξη της εντιμότητας και ακεραιότητάς μου είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα χρόνου». Ο κ. Λιβανός δηλώνει κατηγορηματικά πως «ούτε συμμετείχα ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ να συμμετάσχω στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι έχει απόλυτο σεβασμό στη δικαιοσύνη και στις θεσμικές διαδικασίες, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η πλήρης δήλωση του Σπήλιου Λιβανού

«Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, υπηρέτησα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Απαρέγκλιτα, αψηφώντας πολιτικό κόστος και χωρίς εκπτώσεις.

Κινήθηκα και κινούμαι πάντα με πυξίδα το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική δικαιοσύνη. Στη θητεία μου ως ΥπΑΑΤ υπηρέτησα με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια, ενεργώντας έμπρακτα και δια τούτο αποδεδειγμένα, για την καταπολέμηση της διαχρονικής ασυδοσίας στην κατανομή των κοινοτικών πόρων. Εφάρμοσα διαδικασίες, κανόνες και ελέγχους που οδήγησαν μόνο το 2021 στην εξοικονόμηση περίπου 70 εκατομμυρίων κοινοτικών πόρων, με γνώμονα την εμπέδωση ενός αισθήματος δικαιοσύνης για όλους τους μοχθούντες πραγματικούς δικαιούχους, που αποτελούν την πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι ούτε συμμετείχα ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ να συμμετάσχω στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου.

Έχω απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες και στην ορθή κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η απόδειξη της εντιμότητας και ακεραιότητάς μου είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα χρόνου.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακώστας: Ζητώ άρση ασυλίας, δεν κατεβαίνω αν υπάρχει ποινική σκιά

Η Κατερίνα Παπακώστα δηλώνει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση που της αποδίδεται, ζητά άρση ασυλίας και δεν θα είναι ξανά υποψήφια αν παραμείνει σκιά ποινικής απαξίας. Τονίζει πως το ενδιαφέρον της δεν ωφέλησε κανέναν.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μνημείο πολιτικής υποκρισίας το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για υποκρισία σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας πως δεν αναλαμβάνει ευθύνες και μεταθέτει λύσεις στο μέλλον, ενώ το πρόβλημα δημιουργήθηκε υπό τη δική του διακυβέρνηση.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδίου

Από την Καβάλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος απάντησε στο διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας εκλογές και μιλώντας για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Κάθε υπόθεση ξεχωριστά, το ΠΑΣΟΚ ας κινήσει πρόταση μομφής

Η Αλεξάνδρα Σδούκου χαρακτήρισε τα γεγονότα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως αποτέλεσμα ενός διαχρονικά στρεβλού συστήματος επιδοτήσεων, που επέτρεψε παρανομίες και εύκολο πλουτισμό, τονίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.