ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:09:50
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
Φώτο: SOOC

Χατζηδάκης: Η επιστολική ψήφος φέρνει την ομογένεια πιο κοντά στην Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε Τορόντο και Μόντρεαλ για την 25η Μαρτίου, συναντήθηκε με τις Καναδές Υπουργούς Βιομηχανίας και Υγείας και τόνισε τη σημασία της ομογένειας και της επιστολικής ψήφου για τη σύνδεση με την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στον Καναδά ως προσκεκλημένος της ελληνικής ομογένειας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιώντας επισκέψεις στο Τορόντο και το Μόντρεαλ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε στους ομογενείς ότι «το γεγονός ότι ψηφίσαμε πρόσφατα την επιστολική ψήφο και για τις βουλευτικές εκλογές, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά. 

Μπορείτε έτσι να συμμετέχετε πιο ενεργά στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Είναι κάτι που το θέλουμε, γιατί Έλληνες δεν είναι μόνο τα 10 εκατ. των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και τα αρκετά εκατομμύρια Ελλήνων που είναι στον Καναδά, τις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού στη Γη».

Συναντήσεις με καναδούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς φορείς

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε συνάντηση με την Υπουργό Βιομηχανίας Mélanie Joly, όπου συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούσαν τόσο τις διεθνείς εξελίξεις όσο και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Καναδά.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή τους αντίληψη ως εταίροι του ΝΑΤΟ και αναγνώρισαν το υψηλό επίπεδο των οικονομικών σχέσεων, με σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα και αυξανόμενες ελληνικές εξαγωγές προς τον Καναδά.

Κοινό σημείο αναφοράς αποτέλεσε ο καθοριστικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε επίσης σύντομη συνάντηση με την Υπουργό Υγείας Marjorie Michel.

Επαφές με την ομογένεια στο Τορόντο

Κατά την παραμονή του στο Τορόντο, ο Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά και πάσης Αρκτικής κ. Σωτήριο και συνομίλησε με φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας. Επισκέφθηκε επίσης το ελληνορθόδοξο Σχολείο Μεταμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής.

Στο πλαίσιο των επαφών του, είχε γεύμα εργασίας με τη διοίκηση του Hellenic Heritage Foundation (HHF) και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

 Επιπλέον, συναντήθηκε με τους ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακούς βουλευτές Peter Fragiskatos και Costas Menegakis, καθώς και την επαρχιακή βουλευτή Effie Triantafyllopoulos.

Εορτασμοί και συναντήσεις στο Μόντρεαλ

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισκέφθηκε το Μόντρεαλ, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Laval και της ελληνικής κοινότητας για την Ελληνική Επανάσταση. 

Την Κυριακή παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια ήταν τελετάρχης, μαζί με τη δήμαρχο Μόντρεαλ Soraya Fernades Ferrada, στη μεγάλη παρέλαση της ελληνικής ομογένειας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ελληνικά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανισμοί της κοινότητας. Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Hellenic Board of Trade, τον γερουσιαστή Leo Houssakos και τις βουλευτές Annie Koutrakis και Emmanuella Lambropoulos. 

Επίσης, συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των οργανώσεων της ομογένειας και των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας Τορόντο και Μόντρεαλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Μόντρεαλ: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ο δράστης

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους αστυνομικός και ο ύποπτος, σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε. Η αστυνομία ερευνά ακόμη τα αίτια του περιστατικού.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωράμε μπροστά με ασφάλεια για την πατρίδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη συνεχή εθνική ανανέωση, τονίζοντας την ανάγκη για ευθύνη και σταθερότητα ενόψει εκλογών, ενώ ξεχώρισε τα επιτεύγματα της παράταξης και τις προκλήσεις του μέλλοντος.
αστυνομία Βανκούβερ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ: Τρεις νεκροί, μεταξύ τους κι ο δράστης

Τρεις άνδρες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός και ο ύποπτος, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εβραϊκή συνοικία του Μόντρεαλ. Μια αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Δόμνα Μιχαηλίδου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Ο ψηφιακός εγγραμματισμός δίνει ελευθερία και αυτονομία

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε το Γ' ΚΑΠΗ Κηφισιάς και παρακολούθησε το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη και τον δήμαρχο Κηφισιάς.