ΓΔ: 2213.48 0.38% Τζίρος: 29.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:01
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
Φώτο: SOOC

Επίσκεψη της Claudia Buch στην Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών

Στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα η πρόεδρος του SSM Claudia Buch και ο πρόεδρος του SRB Dominique Laboureix, για συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ανώτερα στελέχη της ΤτΕ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υποδέχεται σήμερα την προέδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Claudia Buch και τον πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB) Dominique Laboureix.

Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών θα έχουν συναντήσεις με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, την υποδιοικήτρια και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, καθώς και με ανώτερα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης συνάντηση και συζήτηση με τα στελέχη των εποπτικών διευθύνσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα εποπτείας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο επικεφαλής των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών θα έχουν επαφές με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των θεσμών.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς και θέματα εποπτικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των ευρωπαϊκών θεσμών με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση των δύο επικεφαλής με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία θα συμμετάσχει και η υποδιοικήτρια της ΤτΕ και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ προτεραιότητα για την ΕΕ, λέει ο Λεσκίρ

Ο Ρολάν Λεσκίρ, υπουργός Οικονομικών Γαλλίας, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι οι συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ για εμπορική συμφωνία συνεχίζονται, τονίζοντας την ανάγκη αμοιβαίου οφέλους, ενώ η Ευρώπη ενισχύει και τις αμυντικές της επενδύσεις.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ρεαλιστικός ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή αυξάνει τους κινδύνους για την Ευρωζώνη, επηρεάζοντας ανάπτυξη, πληθωρισμό και τραπεζικό σύστημα.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση ανάπτυξης και καινοτομίας

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και συζήτησαν για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας τη σημασία της ανάληψης της προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ένωση και ανθεκτικότητα

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερο συντονισμό, ολοκλήρωση Τραπεζικής Ένωσης και κοινές επενδύσεις για άμυνα και ανάπτυξη.