ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
Η Κιμμπερλι Γκιλφόιλ σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση Γ. Φλωρίδη με την πρέσβη ΗΠΑ Κ. Γκίλφοϊλ στο υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης συναντήθηκε με την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ και την κοινή επιθυμία για ενίσχυση των σχέσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Σε εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας δέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης την πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε «η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών» και εκφράστηκε η επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, «ως πρώην κορυφαία εισαγγελέας στις ΗΠΑ», έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το μεταρρυθμιστικό έργο που υλοποιείται στον τομέα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα της θα μπορούσε να συμβάλει με ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σε ζητήματα όπου η ελληνική πλευρά θεωρεί χρήσιμη τη συνεργασία αυτή.

Ο κ. Φλωρίδης «ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κυρία Γκίλφοϊλ για το ενδιαφέρον της» και υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω εξέλιξης και αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, μέλη της ειδικής νομικής υπηρεσίας του υπουργείου και διπλωματικά στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λάσκου με τον πρέσβη της Αρμενίας για συνεργασία στη Δικαιοσύνη

Ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης Πέλοπας Λάσκος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αρμενίας. Συζήτησαν για διμερή συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση θεσμικών και νομικών σχέσεων στον τομέα της Δικαιοσύνης.
Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων με ηγεσία Υπουργείου Δικαιοσύνης για θέματα

Συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων με τον υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Συζητήθηκαν σοβαρά ζητήματα του κλάδου και συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας με αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Φλωρίδης ομιλία συνέδριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα και πέμπτο ιατροδικαστή

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα πρακτικά της δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία προκειμένου ο ιατροδικαστής να ελεγχθεί για τέλεση αξιόποινης πράξης σε σχέση με την κατάθεσή του.