ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Απεργία ταξί Αθήνα
Κίτρινα ταξί συμμετέχουν σε απεργία στους δρόμους της Αθήνας, με κλειστή κυκλοφορία.

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.

Οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής συνεχίζουν και σήμερα, Πέμπτη, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών. Όπως δηλώνουν, ο κλάδος θα παραμείνει στους δρόμους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αντίθετα, τα ταξί της περιφέρειας κυκλοφορούν κανονικά από σήμερα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί επισημαίνει ότι την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί καθολική κάθοδος των σωματείων όλης της χώρας στη Βουλή, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), «ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται και για σήμερα οργανώνεται συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., με τα ταξί να δίνουν ραντεβού στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών και με την οδό Αντιγόνης, με μέτωπο προς τη Λεωφόρο Κηφισού και πορεία προς το αεροδρόμιο».

Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής έχουν εξαγγείλει απεργία έως το Σάββατο στις 6 το πρωί, ενώ προαναγγέλλουν νέες 24ωρες κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, όταν το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στους δρόμους της περιφέρειας τα ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί, σε ανακοίνωσή της προς τα σωματεία-μέλη, αναφέρει ότι «η πανελλαδική απεργία ισχύει έως τις 05.00 το πρωί (σήμερα Πέμπτη), όμως στηρίζουμε και θα συνεχιστεί στην Αθήνα και αύριο».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα και την ημέρα που θα ανακοινωθεί θα υπάρξει οργάνωση και καθολική κάθοδος των Σωματείων όλης της χώρας στη Βουλή». Όπως σημειώνει, «ο κλάδος είναι ανάστατος και δεν θα ηρεμήσει αν δεν δικαιωθεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργία ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία στα ταξί και αύριο, με καθολική συμμετοχή

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι οδηγοί ταξί και αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Οι κινήσεις εστιάζουν στα θέματα ηλεκτροκίνησης, ειδικών αδειών και ποινικού μητρώου. Κάλεσμα για συμμετοχή από ΠΟΕΙΑΤΑ.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία ταξί αύριο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 23/3 οι ταξιτζήδες Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που επιβάλλει ηλεκτροκίνηση χωρίς μεταβατική περίοδο και δυσκολεύει την ανανέωση ειδικών αδειών. Κινητοποιήσεις και στην Αθήνα.
Διαμαρτυρία στην Αριστοτέλους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται και αύριο η απεργία ταξί στην πόλη

Οι ιδιοκτήτες ταξί Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τη 24ωρη απεργία τους ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, επιμένοντας πως δεν καλύπτει τα βασικά αιτήματά τους. Συνάντηση με φορείς έχει οριστεί για αύριο στις 14:00.
διαμαρτυρία ταξί αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα άκρα η σύγκρουση ταξί - κυβέρνησης, φόβοι για «θερμό» καλοκαίρι

Με κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου προειδοποιούν οι ταξιτζήδες. Στα άκρα η κόντρα Κυρανάκη-Λυμπερόπουλος για την «εξίσωση» ταξί – ΙΧ με οδηγό. Αντιδρά και η Freenow στις διατάξεις.
Ταξί σε αναμονή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί την Τρίτη

Τα ταξί Θεσσαλονίκης επιστρέφουν στους δρόμους από τις 5 το πρωί της Τρίτης μετά τη λήξη της 24ωρης απεργίας, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών. Νέες ενημερώσεις αναμένονται σχετικά με το θέμα.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ταξί και τις άδειες ΕΔΧ

Τη Δευτέρα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών. Το σχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε αλλαγές μετά τη διαβούλευση.