ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Βολές κατά κυβέρνησης για Αυγενάκη, ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκάλυψη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τη για συγκάλυψη Αυγενάκη στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητώντας σαφείς απαντήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη» κάλυψε τον Λευτέρη Αυγενάκη για τις ευθύνες του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και ότι πλέον «σιωπά για τα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Σημανδράκος, κατέθεσε έγγραφο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που δείχνει ότι ο κ. Αυγενάκης είχε γνώση τού πάρτι διαφθοράς στον Οργανισμό». Παράλληλα, σημειώνεται ότι «τις τελευταίες ώρες αποκαλύφθηκε πως πρόσωπα που συγκαταλέγονται στον στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Αυγενάκη, φέρονται σύμφωνα με τις Αρχές να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, από την εργασιακή εκμετάλλευση των οποίων αποκόμισαν εκατομμύρια ευρώ».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «κάποια από αυτά τα πρόσωπα ενεπλάκησαν και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε αποκαλυπτικές επισυνδέσεις με διευθυντικό στέλεχος του κ. Αυγενάκη».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν «αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί για όλα αυτά» ή αν «θα συνεχίσει να καλύπτει τον κ. Αυγενάκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκογιαννάκη: Όσα κρύβει η κυβέρνηση στη Βουλή, αποκαλύπτονται στα δικαστήρια

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη τόνισε πως όσα «κουκουλώνει» η κυβέρνηση αποκαλύπτονται στη Δικαιοσύνη, αναφερόμενη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ζήτησε μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ και άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την ενέργεια.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανακόλουθο το "νομιμότητα παντού" από κυβέρνηση με σκάνδαλα

Ο Κ. Τσουκαλάς από το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία σχετικά με το σύνθημα "νομιμότητα παντού", επισημαίνοντας σκάνδαλα όπως στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τη σύμβαση 717 και την άρνηση εκτέλεσης απόφασης του ΣτΕ από τον πρωθυπουργό.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τρίτη κυβέρνηση ΝΔ σημαίνει ανισότητες, σκάνδαλα και αδιαφάνεια

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξή του, για έλλειψη λύσεων, αυτοκριτικής και μεταρρυθμιστικού αφηγήματος, ενώ τόνισε πως ο λαός αξίζει καλύτερα και θα προχωρήσει σε πολιτική αλλαγή.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πραγματική δύναμη απέναντι στη ΝΔ

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για θράσος σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και επικρίνει τη μεταφορά του στην ΑΑΔΕ. Παράλληλα, καταλογίζει στη ΝΔ λαϊκισμό, τονίζοντας ότι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις για τον ΕΛΓΑ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για απευθείας αναθέσεις στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για καταγγελίες περί ευνοιοκρατίας και απευθείας αναθέσεων στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, καθώς και για τον ρόλο του βουλευτή Γ. Βρεττάκου.