ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία στο Ιράν
Φωτογραφία Shutterstock

Ιράν: Απειλές για στόχους σε χώρες του Κόλπου λόγω του Iran International

Το Ιράν προειδοποιεί χώρες του Κόλπου να μη στηρίζουν το Iran International, απειλώντας ότι σχετικές υποδομές μπορεί να θεωρηθούν στόχοι, ενώ έγιναν και νέες συλλήψεις.

Ο στρατός του Ιράν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις χώρες της περιοχής του Κόλπου να μην συνεργάζονται με το τηλεοπτικό δίκτυο Iran International, που εδρεύει στο Λονδίνο, επισημαίνοντας ότι οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξή του θεωρούνται πιθανοί στόχοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν Χάταμ αλ Ανμπίγια, «χρησιμοποιώντας τις δορυφορικές ικανότητες και τις υποδομές των μέσων ενημέρωσης κάποιων χωρών της περιοχής» το Iran International «ενεργεί για να προκαλέσει εντάσεις, να κατασκευάσει ψευδή αφηγήματα (...) προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους της εγκληματικής Αμερικής και του σιωνιστικού καθεστώτος».

Το γενικό επιτελείο προειδοποίησε επίσης ότι ο ιρανικός στρατός θα μπορούσε «να περιλάβει» στους «στόχους της Ισλαμικής Δημοκρατίας» «τα στοιχεία συνεργασίας» με το συγκεκριμένο «κακόβουλο δίκτυο».

Το Ιράν έχει χαρακτηρίσει το Iran International «τρομοκρατική οργάνωση» από το 2022, υποστηρίζοντας ότι το δίκτυο συνδέεται με το Ισραήλ. Οι ιρανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε συνεργασία με το δίκτυο θα επιφέρει κυρώσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύλληψη τουλάχιστον 18 ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι απέστειλαν φωτογραφίες και πληροφορίες στο Iran International.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία και τις απειλές ασφαλείας. Αύριο θα συναντήσει τον ομόλογό του, Τζον Χίλι.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το Ισραήλ προσπαθεί να μπλοκάρει συμφωνία με ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει επικείμενη συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά η επίτευξή της.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία με Ιράν περιέχει αναφορές και στον Λίβανο

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία με το Ιράν περιλαμβάνει και τον Λίβανο, εκφράζοντας αισιοδοξία για αποδοχή της από Ισραήλ και χώρες του Κόλπου. Ελάχιστες οι ιρανικές επιφυλάξεις, ευρεία συναίνεση.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους κατά αμερικανικού κέντρου διοίκησης στην Ιορδανία

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίθεση με 12 βαλλιστικούς πυραύλους σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία ως αντίποινα για αμερικανικούς βομβαρδισμούς, δηλώνοντας καταστροφή της βάσης και μαχητικών. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες αντιδράσεις.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε νέα σειρά πληγμάτων στο Ιράν

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νέα πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, επικοινωνίες και αντιαεροπορικά συστήματα στο Ιράν, με εντολή Τραμπ, σε απάντηση όπως υποστηρίζει σε νόμιμη άμυνα.