ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Αηδονά - Mînzatu: Στο επίκεντρο το ΕΣΠΑ και οι δράσεις κοινωνικής συνοχής

Η Αθηνά Αηδονά παρουσίασε στην Roxana Mînzatu την πορεία του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με έργα άνω των 365 εκατ. ευρώ και κοινωνικές δομές που στηρίζουν περισσότερους από 220.000 πολίτες.

Η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και τις Δεξιότητες, τις Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας και την Ετοιμότητα, Roxana Mînzatu.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με έμφαση στο σκέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και στις δράσεις κοινωνικής συνοχής που αναπτύσσονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Αηδονά παρουσίασε αναλυτικά στην κ. Mînzatu την πρόοδο των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, επισημαίνοντας ενδεικτικά τις δράσεις και υπηρεσίες που απευθύνονται σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Περιφέρειας.

«Ως Περιφέρεια έχουμε ενεργοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων και αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα και δράσεις άνω των 365 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων και στις εφτά Περιφερειακές μας Ενότητες. 

Με τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας και των δικαιούχων φορέων, λειτουργούν αυτή τη στιγμή κοινωνικές και προνοιακές δομές που υποστηρίζουν πάνω από 220.000 συμπολίτες μας», δήλωσε η κ. Αηδονά.

Από την πλευρά της, η κ. Mînzatu τόνισε ότι «οι περιφέρειες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προσέγγιση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους πολίτες και η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με σημαντικές επενδύσεις σε θέσεις εργασίας, δεξιότητες, κοινωνική ένταξη και καινοτομία, που υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Plus. Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχει ισχυρή κοινωνική προσέγγιση στην περιοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση άμυνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Προκλήσεις άμυνας και πολιτικής ΕΕ σε εκδήλωση ΑΠΘ

Οι προκλήσεις της ΕΕ σε ένα αβέβαιο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον συζητήθηκαν στο Aristotle Innovation Forum. Ο Μ. Σχοινάς ανέδειξε τη σημασία της ευρωπαϊκής ιδέας και την ιστορική της δικαίωση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιβράδυνση ανάπτυξης και αύξηση πληθωρισμού στην Ελλάδα σύμφωνα με Κομισιόν

Η Κομισιόν προβλέπει για την Ελλάδα επιβράδυνση ανάπτυξης σε 1,8% το 2026 και 1,6% το 2027 λόγω ενεργειακού σοκ, με τον πληθωρισμό στο 3,7%. Η ανάπτυξη παραμένει πάνω από τον μέσο όρο ΕΕ-ευρωζώνης, αλλά οι προβλέψεις μειώθηκαν.
ψηφιακή ιατρική απεικόνιση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρία νέα ευρωπαϊκά έργα ψηφιακής υγείας σε υλοποίηση

Τρία νέα διαπεριφερειακά έργα ψηφιακής υγείας στην ΕΕ ξεκινούν στο πλαίσιο του προγράμματος UNITE: CARDIO-HUB, NEODATA+ και RAD-TRACK EU, στοχεύοντας στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και αξιοποίησης δεδομένων υγείας στην Ευρώπη.