ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Αηδονά - Mînzatu: Στο επίκεντρο το ΕΣΠΑ και οι δράσεις κοινωνικής συνοχής

Η Αθηνά Αηδονά παρουσίασε στην Roxana Mînzatu την πορεία του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με έργα άνω των 365 εκατ. ευρώ και κοινωνικές δομές που στηρίζουν περισσότερους από 220.000 πολίτες.

Η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και τις Δεξιότητες, τις Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας και την Ετοιμότητα, Roxana Mînzatu.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, με έμφαση στο σκέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και στις δράσεις κοινωνικής συνοχής που αναπτύσσονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Αηδονά παρουσίασε αναλυτικά στην κ. Mînzatu την πρόοδο των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, επισημαίνοντας ενδεικτικά τις δράσεις και υπηρεσίες που απευθύνονται σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Περιφέρειας.

«Ως Περιφέρεια έχουμε ενεργοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων και αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα και δράσεις άνω των 365 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων και στις εφτά Περιφερειακές μας Ενότητες. 

Με τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας και των δικαιούχων φορέων, λειτουργούν αυτή τη στιγμή κοινωνικές και προνοιακές δομές που υποστηρίζουν πάνω από 220.000 συμπολίτες μας», δήλωσε η κ. Αηδονά.

Από την πλευρά της, η κ. Mînzatu τόνισε ότι «οι περιφέρειες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προσέγγιση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους πολίτες και η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με σημαντικές επενδύσεις σε θέσεις εργασίας, δεξιότητες, κοινωνική ένταξη και καινοτομία, που υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Plus. Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχει ισχυρή κοινωνική προσέγγιση στην περιοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copernicus στη Θεσσαλονίκη: Χαρτογράφηση πυρκαγιάς για βοήθεια πυροσβεστών

Η Υπηρεσία Copernicus ενεργοποιήθηκε για τη χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική, με σκοπό την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων και την παραγωγή χαρτών για πληγείσες περιοχές του Δήμου Κασσάνδρας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στο ΕΣΠΑ για έγκριση τρία έργα του Δήμου και τα τρέχοντα σχολεία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης περιμένει έγκριση από το ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση τριών έργων: ξύλινο ντεκ στην παλιά παραλία και αναπλάσεις στις πλατείες Δημοκρατίας και Διοικητηρίου, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση των αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τη Γερουσία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας ΕΕ-ΗΠΑ για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και τον τερματισμό του πολέμου.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης ζητά από την Κομισιόν νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, με ανεξάρτητο προϋπολογισμό, λόγω της ανεπάρκειας χρηματοδότησης του υπάρχοντος Ταμείου Αλληλεγγύης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: 1,4 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από παγωμένα ρωσικά assets

Η ΕΕ θα διαθέσει 1,4 δισ. ευρώ από τόκους παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για στήριξη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε.