ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
πολυκατοικίες στην Αθήνα
Φωτο: Το τσιμεντένιο δάσος της Αθήνας. Credit: Αλέκος Λιδωρικής

Στενή συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αθηναίων για μεγάλα έργα

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους, με κοινές παρεμβάσεις για υποδομές, σχολεία, αθλητισμό και το σχέδιο «Αθήνα 2030».

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία τους σε κοινή συνάντηση εργασίας, με τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα να υπογραμμίζουν ότι «οι σχέσεις δήμων και περιφερειών δεν είναι ανταγωνιστικές, αλλά συνεργατικές». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αθήνας, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα που οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν «απόλυτα ικανοποιητικό και εποικοδομητικό».

Ο Χάρης Δούκας τόνισε πως οι κοινές δράσεις των δύο θεσμών επεκτείνονται και «στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε.», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβολή της Περιφέρειας και του Νίκου Χαρδαλιά στην προώθηση κρίσιμων έργων υποδομής. Όπως σημείωσε, «ο περιφερειάρχης δίνει την πρέπουσα σημασία στην πρωτεύουσα».

Κύκλοι της Περιφέρειας και του Δήμου χαρακτήρισαν «εξαιρετική» τη συνεργασία των δύο πλευρών, η οποία «ενισχύεται καθημερινά». 

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι ξεκινούν εμβληματικά έργα που θα προχωρήσουν ταχύτερα, «γιατί ο κόσμος θέλει η πόλη μας να είναι ανθεκτική». Παράλληλα, τόνισε ότι προωθούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις λιγότερο «προνομιούχες» γειτονιές.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Αθήνα 2030»

Το θετικό κλίμα συνεργασίας αποτυπώνεται και στην απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, τον Απρίλιο του 2024, να υπογράψει την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Αθήνα 2030». 

Η επένδυση χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας από το ΠΕΠ «Αττική 2021 - 2027», συνολικού ύψους 101 εκατ. ευρώ. Μέσω της ΟΧΕ θα υλοποιηθούν πάνω από 40 έργα και δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στην πολιτιστική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της πρωτεύουσας.

Νέα έργα για εκπαίδευση και αθλητισμό

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπεγράφη από τον περιφερειάρχη η ένταξη του έργου κατασκευής του 64ου Νηπιαγωγείου Αθηνών στα Πατήσια, με προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών σε περιοχή με αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ευρεία αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του ΟΠΑΝΔΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της συμμετοχής στον αθλητισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστό αύριο το σχολικό συγκρότημα Γκράβας με απόφαση Δήμου Αθηναίων

Το πρόβλημα της οσμής αερίου στις σχολικές μονάδες της Γκράβας απασχόλησε έντονα το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Ζητήθηκε αναστολή λειτουργίας, ξεκινούν νέοι έλεγχοι, με τον δήμαρχο να τονίζει πως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια.
Εθνική Τράπεζα Ιστορια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το μνημόνιο Δήμου Αθηναίων-Εθνικής Τράπεζας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ενέκρινε με πλειοψηφία μνημόνιο συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, λύνοντας μακροχρόνιες εκκρεμότητες και παραλαμβάνοντας ακίνητα. Ενστάσεις για θέσεις πάρκινγκ στην πλατεία Κοτζιά.
Ηλεκτρικά λεωφορεία στάθμευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε πιλοτικά το Athens Move με ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα

Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία του Athens Move βγαίνουν πιλοτικά στους δρόμους της Αθήνας, με 4 νέες γραμμές και 17 οχήματα, καλύπτοντας περιοχές με ελλείψεις και ενισχύοντας το υφιστάμενο δίκτυο συγκοινωνιών.
Κατερίνα Σακελλαροπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Αθήνα είναι το σπίτι που πρέπει να αγαπάμε»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως η Αθήνα χρειάζεται μια νέα καθημερινότητα και όχι νέο μύθο, ώστε να την αγαπήσουμε ξανά και να την προστατεύσουμε, δίνοντας έμφαση στον σεβασμό του δημόσιου χώρου και των μνημείων.
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κακλαμάνης: «Αξίζει να ονειρευτούμε μια Αθήνα - πόλη-ιδέα»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα», τόνισε τη διττή σημασία της πρωτεύουσας για τον ίδιο. Αναφέρθηκε στη διαδρομή του, τις προκλήσεις ως δήμαρχος και την προσπάθεια για ισορροπία στην ιστορική Αθήνα.