ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Ο Μακρόν στην Κύπρο για συνομιλίες με Κύπρο και Ελλάδα για ασφάλεια

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στην Κύπρο για συνομιλίες με τους ηγέτες Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με την ασφάλεια της περιοχής, λόγω του πολέμου στο Ιράν και της αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στην Κύπρο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο των επαφών βρίσκεται η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, εν μέσω του πολέμου στο Ιράν και της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Το αεροσκάφος του Εμανουέλ Μακρόν προσγειώθηκε στην Πάφο, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των τριών ηγετών. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στις γεωπολιτικές εξελίξεις και στη συνεργασία για την περιφερειακή σταθερότητα.

Μετά τις επαφές, ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί κέντρο διοίκησης και θα προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Η επίσκεψη, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, στοχεύει στην «έκφραση της αλληλεγγύης της Γαλλίας» προς την Κύπρο, όπου βρετανική στρατιωτική βάση αποτέλεσε στόχο drone λίγο μετά την έναρξη της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Λίβανο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στενά Ορμούζ: Αυξάνεται η αστάθεια, κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας

Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές προκλήσεις στα Στενά του Ορμούζ, η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας ασφάλειας και μεσολαβητής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο.
Σημαία ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ εξετάζουν στρατηγική συνεργασία σε ενέργεια και άμυνα

Ελλάδα, Κύπρος και ΗΠΑ εξετάζουν την εμβάθυνση της στρατηγικής τους συνεργασίας σε ενέργεια και άμυνα στο 7ο Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσινγκτον (2-3 Φεβρουαρίου), με επίκεντρο τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΟΕ: Ρεκόρ άντλησης πετρελαίου από αποθέματα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποιεί πως τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου μειώνονται με ρυθμούς ρεκόρ λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απώλειες 250 εκατ. βαρελιών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Στήριξη της ΕΕ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου με GSI

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου μέσω του Great Sea Interconnector, έργο που ενισχύει ενεργειακή ασφάλεια και εντάσσεται στα έργα κοινού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας επιχορήγηση 657 εκατ. ευρώ από την ΕΕ.