ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με Αμερικανούς αξιωματούχους σε επίσημη συνάντηση στην Αθήνα.

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-Κράτσιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νέο Δελχί με τον Michael Kratsios, σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπου συζήτησαν για συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νέο Δελχί, στο περιθώριο του AI Impact Summit, με τον Βοηθό του Προέδρου των ΗΠΑ και διευθυντή του γραφείου επιστήμης και τεχνολογικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, Michael Kratsios.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στους τομείς της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Εξετάστηκαν επίσης οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ σε ζητήματα τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας από τη ΔΕΗ ενός AI giga factory στη Δυτική Μακεδονία, έργο που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ψηφιακής οικονομίας στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι «πρωτοπόροι» της τεχνητής νοημοσύνης είναι τα Πρόσωπα της Χρονιάς

Το Time ανέδειξε ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» οκτώ πρωτοπόρους της τεχνητής νοημοσύνης, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στην έναρξη της εποχής των σκεπτόμενων μηχανών μέσω καινοτόμων τεχνολογιών.
Εκτόξευση δορυφόρου διαστημικό όχημα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελληνικοί νανοδορυφόροι εκτοξεύθηκαν από αμερικανική βάση

Σήμερα στις 13:20 εκτοξεύονται από τη SpaceX τρεις νανοδορυφόροι ERMIS, «Made in Greece», που κατασκευάστηκαν στο ΕΚΠΑ. Το πρόγραμμα στοχεύει σε νέες διαστημικές τεχνολογίες, όπως 5G επικοινωνίες και παρατήρηση γης.