ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Φοιτητές σε ομάδα
Shutterstock

Φοιτητές στο υπ. Παιδείας: «Όχι» σε διαγραφές και αναθεώρηση του άρθρου 16

Φοιτητές διαδήλωσαν έξω από το υπ. Παιδείας κατά των διαγραφών και της αναθεώρησης του άρθρου 16, ζητώντας στήριξη για εργαζόμενους φοιτητές και αύξηση χρηματοδότησης. Νέο συλλαλητήριο 26/2 στα Προπύλαια.

Φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τη διαγραφή φοιτητών και την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η κινητοποίηση αποτέλεσε την «πρώτη απάντηση ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16».

 Παράλληλα, οι φοιτητές ζητούν την κατάργηση του νόμου που αφορά τις διαγραφές και τη θέσπιση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης, ειδικά για όσους συνδυάζουν σπουδές και εργασία.

Οι συμμετέχοντες διεκδικούν επίσης αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των πανεπιστημίων. Όπως επισημαίνουν, βάσει στοιχείων της Συνόδου Πρυτάνεων, η τρέχουσα χρηματοδότηση δεν καλύπτει ούτε το 10% των αναγκών των ιδρυμάτων μέχρι το 2030.

Το επόμενο προγραμματισμένο συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου 2026 στα Προπύλαια, όπου φοιτητές και μαθητές θα διαδηλώσουν από κοινού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση τρένων Τέμπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγωγή στην τριτοβάθμια για πληγέντες του δυστυχήματος των Τεμπών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως από 4 έως 8 Σεπτεμβρίου 2025, οι πληγέντες υποψήφιοι Τεμπών πρέπει να υποβάλουν νέο μηχανογραφικό για ευνοϊκές ρυθμίσεις εισαγωγής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου.
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εκπαίδευση γεφυρώνει Ελλάδα και ΗΠΑ στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Ναύπλιο φέρνει κοντά μαθητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, με καλοκαιρινά προγράμματα που κορυφώνουν τη χρονιά και ενισχύουν τη συνεργασία και την εξωστρέφεια.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Παιδείας συζητά το δέσιμο εκπαίδευσης με κατάρτιση στην εργασία

Εκδήλωση για τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης μαθητείας πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 182 εκατομμύρια ευρώ.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον αθλητισμό

Ελλάδα και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό με έμφαση σε σχολικά και πανεπιστημιακά προγράμματα και κοινά θερινά camps, προσφέροντας ευκαιρίες ανταλλαγών και δραστηριοτήτων για νέους.